«Για έβδομη συνεχή χρονιά η Άνδρος εκπροσωπήθηκε από το Επαρχείο της στην έκθεση τουρισμούPhiloxenia στη Θεσσαλονίκη το τετραήμερο 29 Οκτωβρίου έως και 1 Νοεμβρίου 2009.

H 25η Philoxenia πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO όπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων είχε νοικιάσει χώρο 192τμ για την τουριστική προβολή των Κυκλάδων.

Τους 15.000 άγγιξαν οι επισκέπτες της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA και της παράλληλης Έκθεσης Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA.   Οι 4.782 εμπορικοί επισκέπτες της 25ης PHILOXENIA και της HOTELIA προέρχονταν από την Ελλάδα και άλλες 39 χώρες και συγκεκριμένα: Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ερυθραία, Ινδία, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Κύπρος , Λετονία, Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία,Τσεχία,F.Y.R.O.M.,Φινλανδία.
Υπενθυμίζεται ότι από τη HELEXPO προσκλήθηκαν στην 25η PHILOXENIA 70 tour operators από 22 χώρες και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Λετονία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.
Δραστικές αλλαγές προωθεί άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπως ανακοίνωσε στα εγκαίνια της 25ης Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, η υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου. Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση των νομοθετικών κενών και της πολυνομίας, για την προσέλκυση μεγάλων επενδυτών αλλά και η στήριξη των μικρών επιχειρηματιών του τουριστικού χώρου. Επιπλέον, η κ. Γκερέκου ανέφερε: «Ο Τουρισμός αντιμετωπίζει άμεσα, επείγοντα και κρίσιμα προβλήματα. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία αντιμετωπίζει μείωση γύρω στο 16% στα έσοδα για τη φετινή χρονιά».Όσον αφορά στο ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, η κ. Γκερέκου διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το αντικαταστήσει επειδή «η λογική του είχε κυρίως ως στόχο την αγορά ακινήτων και όχι την τουριστική ανάπτυξη».«Το σκεπτικό του να «χτίσω παντού όπου βλέπω να υπάρχει χώρος» σημαίνει καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, οικοδομική επιβάρυνση περιφερειακών περιοχών της χώρας, και οδηγεί τόσο στη μείωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, όσο και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής», είπε, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή τα στοιχεία λένε ότι «το υπάρχον ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας υπερβαίνει την τρέχουσα ζήτηση κατά 184,2%».

Το περίπτερο της Άνδρου διένειμε δωρεάν τα δύο έντυπα που έχουν εκδώσει οι Σύλλογοι ενοικιαζομένων δωματίων νήσου Άνδρου καθώς και ό,τι διαφημιστικό υλικό είχε δοθεί από επαγγελματίες της Άνδρου για την έκθεση.

Τα ανδριώτικα προϊόντα για άλλη μία φορά ξετρέλαναν τους επισκέπτες της έκθεσης σε βαθμό που γίνονταν ανταγωνιστικά των εντύπων.

Οι δαπάνες συμμετοχής στην έκθεση είναι συλλογική υπόθεση, αφού η τουριστική προβολή αφορά όλους, γεγονός που κάθε χρονιά γίνεται όλο και πιο συνειδητό. Ο εξοπλισμός του περιπτέρου και οι υπάλληλοι επιβαρύνουν οικονομικά το Επαρχείο της Άνδρου, το κόστος εκτύπωσης των εντύπων τους συλλόγους ενοικιαζομένων δωματίων Άνδρου, το κόστος μεταφοράς των φυλλαδίων κάλυψαν και οι τρεις Δήμοι του νησιού, ενώ τα ανδριώτικα προϊόντα ήταν όλα προσφορά των καταστημάτων της Άνδρου. Επίσης τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των υπαλλήλων του Επαρχείου Άνδρου και του ΙΧ που μετέφερε το υλικό για την έκθεση ήταν χορηγία της ναυτιλιακής εταιρείας Agoudimos Lines

Ο Έπαρχος Άνδρου, Ιωάννης Μαλταμπές παρόν στην έκθεση υποδέχτηκε μαζί με τον κ. Στέλιο Πολυκράτη, Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων Δωματίων Δήμου Υδρούσας, τον Στράτο Κολοβό εκπρόσωπο των ενοικιαζομένων δωματίων Δήμου Υδρούσας και τους υπαλλήλους του Επαρχείου Άνδρου Μαργαρίτα Στεφανή και Βαγγέλη Χριστουλάκη στο περίπτερο της Άνδρου, την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου καθώς και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Επίσης από τη Νομαρχία Κυκλάδων επισκέφθηκαν το περίπτερο τη; Άνδρου ο Νομάρχης μας κ. Δημήτρης Μπάιλας, ο Αντινομάρχης κ. Δημήτρης Ρούσσος, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Γεώργιος Δάμπασης κ.α.

Ο Έπαρχος Άνδρου ευχαριστεί θερμά όλους για τη συλλογική προσπάθεια με στόχο την προβολή του νησιού μας και συγκεκριμένα τους κατωτέρω χορηγούς:

Τα ζαχαροπλαστεία Ανθός Γαυρίου (Γεώργιος Ζαννάκης) Φυρίος, Λυγίζος, Λάσκαρης, Ερμής (Καλαδάμης), το Φούρνο του Κώστα Γαρύφαλλου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους  Μεσσαριάς και Παλαιόπολης, τους Συλλόγους Γυναικών Άνδρου, Δήμου Υδρούσας και Κορθίου, το εργοστάσιο ΣΑΡΙΖΑ, το Τυροκομείο του Αντωνίου Κολίτσα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείαςALPHA FERRIES και AGOUDIMOS LINES».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.