SONY DSC

Το 2007 ο καπετάν Γεώργιος Κολυδάς έδεσε τους κάβους για τελευταία φορά βγαίνοντας στη σύνταξη μετά από 43 χρόνια περιπλάνησης στη θάλασσα.

Στην ναυτική πορεία του, η οποία διέσχισε τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, ο καπετάν Κολυδάς ταξίδεψε σε ποντοπόρα φορτηγά συμπεριλαμβανομένων και λίμπερτυ, σε οχηματαγωγά και σε επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας μας. Ως πλοίαρχος υπηρέτησε στα περισσότερα πλοία της Ventouris Sea Lines, στο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ, στο ΚΙΜΩΛΟΣ, στο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ και στο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ με το οποίο έσπασε το «φράγμα» των 75 προσεγγίσεων σε μια εβδομάδα, ένα εξοντωτικό ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτο. Επίσης ταξίδεψε με τα περισσότερα από τα σύγχρονα πλοία της ΑΝΕΚ LINES (ΑΠΤΕΡΑ, ΑΡΚΑΔΙ, ΚΡΗΤΗ Ι, ΚΡΗΤΗ ΙΙ, ΠΡΕΒΕΛΗΣ κ.ά.) στην οποία και έκλεισε την θαλασσινή του καριέρα.

Με τα παραπάνω λόγια ο Νίκος Μαρούλης του n@utilia.gr αναφέρθηκε στον ανδριώτη Πλοίρχο Γεώργιο Κολυδά σε εκδήλωση που οργάνωσε το n@utilia.gr με την ΑΝΕΚ LINES η οποία σε ένδειξη τιμής προς τον καπετάνιο ανέλαβε χορηγός της  βραδιάς η οποία και πραγματοποιήθηκε στο πλοίο της «Αριάδνη» στο λιμάνι του Πειραιά.
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού ναύαρχος Κωνσταντίνος Γκιώνης, δήμαρχος Άνδρου Εμ. Βάμβουκας, ο πρ. δήμαρχος Άνδρου Δημ. Γιαννίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΣΠΕΝ κ. Δ. Καραπιπέρης, ο αρχιπλοίαρχος κ. Στ. Κουλουμπής, ο Λεωνίδας και η Καίτη Βαλμά της Valmarine, ο κ. και η κ. Π. Ανδρέου, στελέχη ναυτιλιακών εταιριών της ακτοπλοίας και της ποντοπόρου ναυτιλίας πλήθος ναυτικών όλων των τάξεων, φίλοι από την Άθήνα και την Άνδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.