Μια καλλονή στο τιμόνι του τουρισμού

Άριστες εντυπώσεις άφησε η εμφάνιση της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας΄Αντζελας Γκερέκου στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.

Όμορφη όσο ποτέ, με εμφάνιση παριζιάνικου μανεκέν, η Υφυπουργός έθεσε τις βάσεις για την πολιτική που θα ασκηθεί από τη νέα κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα της τουριστικής οικονομίας.

Όμορφη όσο ποτέ, με εμφάνιση παριζιάνικου μανεκέν, η Υφυπουργός έθεσε τις βάσεις για την πολιτική που θα ασκηθεί από τη νέα κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα της τουριστικής οικονομίας.

Η κυρία Άντζελα Γκερέκου περιόδευσε όλα τα περίπτερα των Κυκλάδων και φωτογραφήθηκε με τους νησιώτες αντιπροσώπους.

Στο περίπτερο της Νομαρχίας Κυκλάδων την κυρία Γκερέκου υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και της προσέφερε τα τρία καινούρια DVD  που σκηνοθέτησε πρόσφατα με θέμα τα μονοπάτια πολιτιστικών διαδρομών στην Τήνο, την Κέα και την Άνδρο.

Η κυρία Γκερέκου στην ομιλία της στους τουριστικούς παράγοντες τόνισε χαρακτηριστικά:

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία πρέπει να ξοδέψουμε και να επενδύσουμε για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό. Αλλά τα λεφτά που χρειαζόμαστε δεν τα έχουμε, τουλάχιστον στο βαθμό που θα θέλαμε.»

Η κυρία Γκερέκου άσκησε δριμεία κριτική για την τουριστική πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που παρέλαβε.

«Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία θα έχουμε μείωση γύρω στο 16% στα έσοδα για τη φετινή χρονιά.»

Ωστόσο η κ. Γκερέκου δεν έμεινε μόνο στη γκρίζα πραγματικότητα αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή της πρότασης των 12 μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού την οποία το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει πριν ένα χρόνο.

Μεταξύ των άλλων υποσχέθηκε λιγότερη γραφειοκρατία, νομοθετικό ξεκαθάρισμα και ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα, έρευνα για το καθεστώς των «all inclusive» μονάδων και θέσπιση κινήτρων για τη σταδιακή απεξάρτηση των επιχειρηματιών από το συγκεκριμένο μοντέλο, κατάργηση των ενισχύσεων για την ανέγερση καταλυμάτων σε ήδη υπερκορεσμένες περιοχές και δημιουργία κεντρικού οργάνου για τον αποτελεσματικό συντονισμό της διαφήμισης και προβολής της χώρας στο εξωτερικό μέσα από διαδικασίες ξεκάθαρες, διαφανείς.

Λ.Α.Δ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.