«Πιστεύω ότι το έργο που επιτελείτε είναι λειτούργημα, διότι διαμορφώνετε την κοινή γνώμη και εξυψώνετε το πνευματικό επίπεδο ανοίγοντας καινούργιους ορίζοντες.». Με το παραπάνω σκεπτικό που διατύπωσε εύστοχα καταλήγοντας την ομιλία της η πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας κ. Νονίκη Πέρδικα, ο ΣΑΦΕ τίμησε πέντε απόφοιτες ασχολούμενες με τις εκδόσεις σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που οργανώθηκε στο θέατρο του Αρσακείου Σχολείου Ψυχικού την ημέρα της Αρσακειάδας στις 29 Οκτωβρίου 2009.»

Η πρόεδρος του ΣΑΦΕ αφού αναφέρθηκε στην εξέχουσα προσωπικότητα της Καλλιρρόης Σιγανού – Παρρέν, αποφοίτου του Αρσακείου Διδασκαλείου και ιδρύτριας του «Λυκείου των Ελληνίδων», του Ασύλου «Αγία Αικατερίνη» ανύπαντρων μητέρων, του «Ασύλου Ανιάτων», όπως και του «Κυριακάτικου Σχολείου» για τις αναλφάβητες γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα αλλά και εκδότριας της «Εφημερίδος των Κυριών» συνέχισε την ομιλία της για την απόφαση του ΣΑΦΕ ο οποίος εκτιμώντας το έργο και την κοινωνική προσφορά, ττίμησε εφέτος πέντε αποφοίτους για τη συμβολή τους στο χώρο των Εκδόσεων.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συνδέσμου είπε τα εξής: «Στο πρόσωπο της Δανάης Δημητρακοπούλου τιμούμε την εκδότρια της «Ελευθερίας Λάρισας», εφημερίδας προτύπου που καλύπτει τη σύγχρονη ζωή μιας ιδιαίτερα δυναμικά αναπτυσσόμενης περιοχής στο κέντρο της χώρας μας, τη Λάρισα, και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

 

Από τα δύο άκρα της σύγχρονης Ελλάδας, την Ήπειρο και τις Κυκλάδες, τιμούμε δύο αποφοίτους εκδότριες, την Ελένη Γκογκώνη, της εφημερίδας «Ηπειρωτικόν Μέλλον» και την Μαριάννα Φωτοπούλου της εφημερίδας «Ανδριακή». Δύο εφημερίδες που καλύπτουν δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές με πολλές ιδιαιτερότητες, με τοπικές κοινωνίες που έχουν συμβάλει από διαφορετικούς τομείς στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Στην αιματοβαμμένη Ήπειρο ανατρέχουμε κάθε Οκτώβρη και το πρώτο που μας έρχεται στο νου είναι η συμβολή της απλής γυναίκας της υπαίθρου στο μεγάλο άθλο του «αλβανικού μετώπου», σημείου αναφοράς για την ελευθερία μας. Από την άλλη πλευρά της Ελλάδας, η όμορφη Άνδρος έχει συμβάλει τα μέγιστα στη σύγχρονη οικονομία με τον  «εφοπλισμό»   και  το  μόχθο  των  Ανδριωτών και παράλληλα στον πολιτισμό με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Στον χώρο του βιβλίου ο Σύνδεσμος μας τιμά το έργο της Μανίας Καραϊτίδη του θρυλικού εκδοτικού οίκου «Εστία». Οι εκδόσεις της «Εστίας» έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη πολιτιστική σύγχρονη ζωή της Ελλάδας, με θαυμάσια βιβλία που μας συντροφεύουν, εκθέτοντας τη δουλειά εξαιρετικών νέων και παλαιότερων συγγραφέων προσφέροντας πνευματική τροφή και ώρες ψυχαγωγίας.

 

Τιμούμε  επίσης την Έλενα  Μακρή-Λυμπέρη των δημοφιλέστατων εκδόσεων «Λυμπέρη». Οι σύγχρονοι νέοι και νέες ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά των εκδόσεων «Λυμπέρη» ανοίγουν ένα παράθυρο στην ενημέρωση σε όλο τον κόσμο. Το ελκυστικό περιεχόμενο της «Vogue» και του «Life and Style» με υπέροχες φωτογραφίες και εξαιρετική ποιότητα έκδοσης, μας φέρνουν τη μόδα τον προβληματισμό των νέων τάσεων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή από τα μεγαλύτερα κέντρα του κόσμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.