Υπόψη Προέδρου

κ. Ιωάννη Ροτζιώκου

Στάθμευση Κλιμακίου του ΕΚΑΒ στον  Δήμο Υδρούσας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στην Άνδρο υπάρχει Κέντρο Υγείας το οποίο βρίσκεται στην Χώρα της Άνδρου και σε απόσταση 30 χιλ/τρων από το Λιμάνι του Νησιού, το Γαύριο.  Στο Κέντρο Υγείας στεγάζεται και το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που εξυπηρετεί το Νησί μας.

Συχνά ασθενοφόρο ξεκινάει από το Κέντρο Υγείας, διανύει 30 χιλ/τρα για να παραλάβει τον ασθενή από το Γαύριο τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας (άλλα 30 χλμ), γίνεται διάγνωση, στην συνέχεια ο ασθενής μεταφέρεται στο λιμάνι ώστε με το πλοίο να φτάσει σε κάποιο Νοσοκομείο της Αθήνας (άλλα 30χλμ) και τέλος το ασθενοφόρο επιστρέφει στο Κέντρο Υγείας – άλλα 30 χιλ/τρα.

Παράλληλα να σημειώσω ότι σε απόσταση 7 χιλ/τρων από το Γαύριο βρίσκεται  το Μπατσί – το πλέον Τουριστικό Θέρετρο του Νησιού.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλώ:

Να εγκαταστήσετε κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στο Μπατσί ή στο Γαύριο του Δήμου Υδρούσας όπου σημειωτέον στο μεν Μπατσί υπάρχει διθέσιο Αγροτικό Ιατρείο, στο δε Γαύριο Μονοθέσιο. Η απόφαση σας αυτή:

α)θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών

β)θα επιτρέψει την ταχύτερη μεταφορά των ασθενών

γ)θα μειώσει το κόστος μεταφοράς των ασθενών

δ)θα ενισχύσει την Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής αφού πλέον τα Τουριστικά Γραφεία ζητούν να ενημερωθούν για τις υποδομές υγείας και μεταφοράς των ασθενών.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσετε την δυνατότητα κλιμάκιο του ΕΚΑΒ να σταθμεύει στο λιμάνι του Νησιού (το Γαύριο) ή το Μπατσί του Δ. Υδρούσας.

Στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Υδρούσας

Κυριάκος Αθ. Θωμάς

Πίνακας Αποδεκτών: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Βουλευτές Ν. Κυκλάδων κ. Παναγιώτη Ρήγα κ. Ιωάννη Βρούτση Γεώργιο Παπαμανώλη, Δ/ντή Κέντρου Υγείας Άνδρου κ. Κων/νο Καλαμπαλίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.