Στον κατάμεστο κινηματογράφο της Χώρας το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 η κινηματογραφική λέσχη Άνδρου παρουσίασε την ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά». Την ταινία προλόγισε ο ίδιος ο σκηνοθέτης και η σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη. Η προβολή απετέλεσε ένα σημαντικό γεγονός για το νησί. Το κοινό, που πλημμύρισε κινηματογράφο (καθιστοί και όρθιοι, στην αίθουσα και στους διαδρόμους), φαίνεται πως  προσέλκυσε περισσότερο τα κατά καιρούς σχόλια και κριτικές, που δημιούργησαν θόρυβο γύρω από την ταινία. Όπως έγραψε και γνωστός κριτικός, ο Βούλγαρης ξάφνιασε και ενόχλησε από το γεγονός πως αν και προερχόμενος από την Αριστερά σκηνοθέτης παρουσίασε με συμπαθητικούς τόνους τον «εθνικό στρατό»!

Είναι προφανές πως παρά τα 61 χρόνια που έχουν περάσει από το τέλος του εμφυλίου τα στερεότυπα εκείνης της δύσκολης εποχής δεν έχουν ατονήσει και υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσέγγισης του θέματος στην ελληνική κοινωνία. Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν μεγάλο ενδιαφέρον και στο κοινό του νησιού, σε τέτοιο σημείο, που η κινηματογραφική λέσχη να αναγκαστεί να προγραμματίσει, πρώτη φορά στην ιστορία της, και δεύτερη προβολή την επόμενη μέρα Κυριακή μεσημέρι!

Δ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.