Ο «Στρατηγικός Σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Άνδρου» πρόκειται για μία μελέτη, που εκπονείται ύστερα από απαίτηση του Υπουργείου Εσωτερικών το έτος 2007 σύμφωνα με τις ακόλουθες εγκυκλίους και αποφάσεις, η οποία θα αποτελεί βάση και γνώμονα για την υποβολή ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων για την Άνδρο σε κάθε τομέα δραστηριότητας και υποδομών τα επόμενα χρόνια:

Συγκεκριμένα: Εγκύκλιος 45,25.10.2006, Α.Π. 58939, Υπ΄αριθμ. 18183 Υπουργική απόφαση ΦΕΚ 534, Β, 13.4.2007 «δομή περιεχόμενο των επιχειρησιακών προγραμμάτων των ΟΤΑ», Προεδρικό Διάταγμα 185/2007 «Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ Α΄Βαθμού), ΥΠΕΣΔΔΑ 50837/εγκ.66/14.907: Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΠ) ΟΤΑ «Οδηγός Κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΟΤΑ» Σεπτέμβριος 2007, ο οποίος έχει συνταχθεί από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., στο πλαίσιο της εγκυκλίου 66, ΑΠ. 50837/14.9.2007 του ΥΠΕΣΔΔΑ.

Πρότυπο Σύστημα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού όπως προβλέπει ο ν. 3230/2004(ΦΕΚ 44Α, 11.2.2004).

Από τα ανωτέρω προκύπτει σαφέστατα ότι το νομικό πλαίσιο ολοκληρώθηκε τέλος του 2007. Το εν λόγω πρόγραμμα συναποφασίστηκε να υλοποιηθεί και από τους τρεις Δήμους και το Επαρχείο, ανατέθηκε δε για εκτέλεση από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΕ στην εταιρείαPlanning Σύμβουλοι Οργανώσεως Επιχειρήσεων Α.Ε. ύστερα από υπόδειξη των τριών Δήμων, ενώ χρηματοδοτήθηκε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με τους τρεις Δήμους της Άνδρου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Όπως επεσήμανε ο Έπαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Μαλταμπές «Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνδρος είναι το μόνο νησί των Κυκλάδων που προχώρησε στην εκπόνηση ανάλογης μελέτης μέχρι σήμερα, συνεπώς ως Τ. Α. του νησιού θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την υποβολή ολοκληρωμένων μελετών με προοπτική θετικής έκβασης στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του ΕΣΠΑ».

Στην προετοιμασία του εγχειρήματος προσκλήθηκαν για συνεργασία όλοι οι φορείς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Άνδρου προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους, μεταξύ των οποίων και η Έταιρία Ανδρίων Επιστημόνων που λόγω εμπειρίας στην σύνταξη ανάλογων μελετών για την Άνδρο επενέβη καθοριστικά στα σημεία της μελέτης που απαιτούσαν συμπλήρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.