Καθαρίζοντας και νοικοκυρεύοντας έναν τόπο ουσιαστικά νοικοκυρεύουμε την ίδια μας τη ζωή. Οργανώνουμε τη σκέψη και δρομολογούμε το έργο μας σε κάθε επίπεδο προσωπικό κι επαγγελματικό κατ’ επέκταση. Με αυτό το σκεπτικό η προσπάθεια της ΕΛΙΞ οφείλει να στηριχθεί από την τοπική κοινωνία και να λειτουργήσει σαν κίνητρο για τους νέους του νησιού. Παράλληλα η διεξαγωγή του εν λόγω προγράμματος μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει για την Άνδρο δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά θα συνεχίζονται κάθε χρόνο για την επόμενη τουλάχιστον 3ετία. Η καλή εντύπωση που θα αποκομίσουν τα παιδιά από τη διαμονή τους στην Άνδρο, με την διττή ιδιότητά τους ως  δωρεάν εργαζόμενοι και τουρίστες μαζί θα αποτελέσει θετικό παράγοντα όχι μόνο διαφήμισης του νησιού αλλά και επιτυχούς συνέχισης του προγράμματος, εφόσον οι εμπειρίες τους θα καταγραφούν και θα διαδοθούν μέσω διαδικτύου, ενθαρρύνοντας ή αποθαρρύνοντας αντίστοιχα άλλους εθελοντές για  τις επόμενες χρονιές.

Η Οργάνωση ΕΛΙΞ είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά από το 1987. Βασικός στόχος της ΕΛΙΞ είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και η εξέλιξη του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Τα εθελοντικά προγράμματα της ΕΛΙΞ προάγουν τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και προσφέρουν σε νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή ζωή της κοινωνίας.

Στα πλαίσια των δράσεων της, η ΕΛΙΞ, διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι στην Άνδρο, τέσσερα 15θήμερα προγράμματα εθελοντικής εργασίας 12 ατόμων κάθε φορά, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Κυκλάδων, Τμήμα Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Θεμάτων, καθώς και τους Δήμους Άνδρου, Κορθίου και Υδρούσας. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν κυρίως καθαρισμούς πεζοπορικών διαδρομών (μονοπατιών) σε όλους τους Δήμους του νησιού.

Βάσει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Νομαρχίας Κυκλάδων και ΕΛΙΞ σχεδιάζεται να καθαριστούν οι παρακάτω διαδρομές, ανά Δήμο: Δήμος Άνδρου Υψηλού – Χώρα (Διαδρομή αρ. 1) Αποίκια – Νειμπορειό [Χώρα] (Διαδρομή αρ.2) Μ. Αγίου Νικολάου – Ακτή Άχλα (Διαδρομή αρ.6) Δήμος Υδρούσας Δίκτυο Διαδρομών Παλαιόπολης (Διαδρομή αρ.9) Μπατσί – Κατάκοιλος (Διαδρομή αρ. 11) Δήμος Κορθίου Πίσω Μεριά – Μονή Τρομαρχίων (Διαδρομή αρ. 4) Διποτάματα – Κοχύλου (Διαδρομή αρ. 3) Μέσα Βουνί – Γιαννισαίο – Λαρδιά (Διαδρομή αρ. 5)

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από 20 Μαίου έως και 5 Σεπτεμβρίου 2010  Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την Άνδρο, θα εργαστούν και θα ψυχαγωγηθούν, νέοι και νέες από όλο τον κόσμο! Θα λειτουργήσουν όχι μόνο ως εργαζόμενοι για το καλό του νησιού αλλά και ως τουρίστες τον ελεύθερο χρόνο τους. Θα θέλουν να γνωρίσουν το νησί  και να περάσουν καλά. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε με πολλούς τρόπους. Από το να εργαστούμε μαζί με τα παιδιά αυτά,  να τους προσφέρουμε κεράσματα, να τους μαγειρέψουμε ένα γεύμα στο χώρο τους να τους ξεναγήσουμε στο νησί μας.

Η ΕΛΙΞ αναζητά τόσο εθελοντές όσο και ομαδάρχες, τόσο για τα προγράμματα της Άνδρου, όσο και για τα υπόλοιπα που θα πραγματοποιηθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ήδη στα προγράμματα της Άνδρου, θα συμμετάσχουν 2 νεαρές κοπέλες από το νησί! Για όλους τους εθελοντές καλύπτονται η διαμονή (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο camp), η διατροφή (οι προμήθειες διατροφής, καθώς το μαγείρεμα γίνεται από τους ίδιους) και οι μετακινήσεις προς και από τον τόπο που πραγματοποιείται το πρόγραμμα και το χώρο εργασίας τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Έλενα Παπαλάμπρου στο 210 3825506 ή στο e-mail: projects@elix.org.gr. Για τα προγράμματα της Άνδρου μπορείτε να επικοινωνείτε με την Όλγα Καραγιάννη στο τηλέφωνο 6977-334334 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση o.karagianni@chios.aegean.gr Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με οιοδήποτε τρόπο είναι ευπρόσδεκτος!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.