Στις 18 Μαϊου 2010 παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ. Σε λίγες σελίδες περιγράφεται η δύσοσμη κατάσταση που επικρατεί στους φορείς που προκηρύσσουν θέσεις εργασίας, συχνά φωτογραφικά και σπανιότατα αξιοκρατικά. Όταν τον Οκτώβριο του 2003 όλως τυχαίως είδα μια προκήρυξη που αφορούσε θέση εργασίας στην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Άνδρου δεν φαντάστηκα ότι θα έμπλεκα σε πολυετείς δίκες προκειμένου να πάρω αυτό που αξιοκρατικά μου ανήκε. Επειδή πολλά ακούγονται από πολλούς και το θέμα ουδόλως έχει κλείσει ακόμη (αφού εκκρεμεί η αναδρομική αποκατάστασή μου μισθολογικά, ασφαλιστικά κλπ),θα ήθελα να γνωστοποιήσω τον πίνακα που βρίσκεται στην σελίδα 40 της έκθεσης του ΑΣΕΠ για το 2009:

Ο ι Ε π ι θ ε ω ρ η τ έ ς
( α ) Ε π ι θ ε ω ρ ή σ ε ι ς  έ τ ο υ ς  2 0 0 9  κ α ι  α π ο τ ε λ έ σ μ α τ ά  τ ο υ ς

Κατά το ημερολογιακό έτος 2009 (κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 8 και 21 του Ν. 2190/1994,όπως ισχύουν, και του άρθρου 32 του Ν. 2508/1997) περατώθηκαν είκοσι μία (21) επιθεωρήσεις σε ισάριθμους φορείς. Οι επιθεωρήσεις αυτές διενεργήθηκαν επί τη βάσει στοιχείων που προέκυψαν τόσο από τον αυτεπάγγελτο και κατ’ ένσταση έλεγχο του ΑΣΕΠ όσο και από εκθέσεις επιθεώρησης ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, από ερωτήματα εποπτευόντων φορέων και βουλευτών, πορίσματα ελεγκτικών οργάνων και καταγγελίες τρίτων.
Μετά την εξέταση των στοιχείων και την έρευνα που διεξήχθη από εντεταλμένο Σύμβουλο του ΑΣΕΠ, έξι (6) υποθέσεις τοποθετήθηκαν στο αρχείο, καθότι: α) δεν κρίθηκε απαραίτητη η περαιτέρω διερεύνησή τους· β) ο έλεγχος των όρων πρόσληψης των υπαλλήλων που καταγγέλθηκαν δεν ενέπιπτε στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ· και γ) κρίθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος καταλογισμού ευθυνών (ποινικών ή διοικητικών). Οι υπόλοιπες δεκαπέντε (15), για τις οποίες διεξήχθη περαιτέρω έρευνα για τη σύνταξη της σχετικής πορισματικής έκθεσης, διενεργήθηκαν στους παρακάτω φορείς (με το εξής αντικείμενο και τα αντίστοιχα αποτελέσματα):

Α/Α ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑ (παράπτωμα)
1 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ Η μη συμμόρφωση σε απόφαση
Τμήματος του ΑΣΕΠ για
αναμόρφωση των πινάκων
κατάταξης και διοριστέων με βάση
την προκήρυξη 1/323Μ/2003
(ΦΕΚ 537/21.10.04)
(άρθρο 10 Ν. 3051/2002)
ΘΕΤΙΚΟ
(πειθαρχικό – ποινικό

Παρά την πολυετή ταλαιπωρία μου, κάτι αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα….τουλάχιστον σε επίπεδο ηθικής δικαίωσης αφού σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται να…φωνάζει ο κλέφτης και να σε κατηγορεί (ως κακό, εμπαθή και δικομανή…) επειδή διεκδικείς αυτά που νομίμως σου ανήκουν.
Ακολουθούν τα πειθαρχικά, ποινικά και αστικά δικαστήρια για τους εμφανείς πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης και σε επόμενη φάση και για αυτούς που υποκρίνονται ότι δεν γνώριζαν και δεν αναμίχθηκαν.

Ντίνα Στυλιανού
Χημικός-Περιβαλλοντολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.