Με την επιστολή που δημοσιεύουμε παρακάτω θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ για γεγονότα τα οποία πιθανόν δεν γνωρίζουν και διαδραματίζονται στο Σύλλογο τα τελευταία  τρία χρόνια.

Η παρακάτω επιστολή εστάλη συστημένη στο τέλος Μαΐου προς τη Πρόεδρο του Δ.Σ. Πόπη Κοραχάη και τον δικηγόρο Ι. Ξανθό. Υπογράφεται δε από ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου από πρώην Προέδρους και από μέλη που επί σειρά ετών προσέφεραν ότι καλύτερο μπορούσαν προς το Σύλλογο. Επίσης υπάρχουν και πολλά άλλα μέλη που συμφωνούν με την κίνησή μας αυτή αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλησαν να υπογράψουν.

Θέμα: Λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου

Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τελευταίο διάστημα έγιναν αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. Τα πρώτα 3 μέλη που παραιτήθηκαν νομίμως αναπληρώθηκαν από  τα 3 εκλεγμένα από τη Γεν. Συνέλευση αναπληρωματικά μέλη.

Όμως πριν το Πάσχα παραιτήθηκε και άλλο μέλος του Δ.Σ. για το οποίο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΙΜΑ αναπληρωματικό μέλος. Πριν 2 χρόνια είχε γίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και ο κ Ι. Ξανθός που ήταν και τότε Νομικός Σύμβουλος είχε δρομολογήσει τη διαδικασία ορισμού Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής μέσω Διοικ. Πρωτοδικείου, ώστε να διεξαχθούν εκλογές. Ορισμένες από εμάς που υπογράφουμε αυτή την επιστολή ήμασταν μέλη του παραιτηθέντος Δ.Σ. και έχουμε ιδίαν άποψη της διαδικασίας. Ο κ. Ξανθός μας είχε ενημερώσει ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυτή τη διαδικασία βάσει του Νόμου. Είχαμε δε καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό από δικά μας χρήματα προς το δικηγόρο, ώστε να μην επιβαρύνουμε οικονομικά το Σύλλογο.

Αυτή τη στιγμή για να συμπληρωθεί η απαρτία του Δ.Σ. κλήθηκαν κυρίες (από ποιόν άραγε;) που δεν είχαν ούτε καν συμμετάσχει στις τελευταίες εκλογές ή δεν ήταν ούτε καν μέλη του Συλλόγου ως την ημέρα που «ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ» μέλη του Δ.Σ.

Με αυτή τη «σύνθεση» το Δ.Σ. συνεχίζει τη λειτουργία του, τις εκδηλώσεις του και την οικονομική διαχείριση των πόρων του.

Σας ρωτάμε λοιπόν και περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας.

Με ποιες διαδικασίες, ποιες αποφάσεις, ποιο καταστατικό, ποια νομιμότητα, ποια νομική κάλυψη προχωρήσατε στη δημιουργία αυτού του Δ.Σ; Τι άλλαξε εδώ και δύο χρόνια και εμείς δεν το γνωρίζουμε; Επειδή ο νομικός σύμβουλος είναι ο ίδιος και τότε και τώρα ζητάμε να μας ενημερώσει για όλα τα παραπάνω. Πιστεύουμε πως ο Σύλλογος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και πως η εφαρμογή του καταστατικού του είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για τη νόμιμη λειτουργία του Συλλόγου.

Ακολουθούν οι παρακάτω υπογραφές με αλφαβητική σειρά: Βασιλοπούλου Μαρία, Βενετίκη Μαρία, Βράιλα Ρένα, Κοκότη Όλγα, Κορρέ Μαρία, Κουμαριανού Βιολέτα,  Κουλούρη Ειρήνη, Μανώλη Μίτση, Μαρδιροσιάν Μαρία, Μιχάλη Ελένη, Μιχάλη Φωτεινή, Μπασιμακοπούλου Μαρία, Μωράκη Ειρήνη, Ξανθού Αρούλα, Ραίση Φραγκούλα, Ραίση Μαρία, Ραίση Κ. Σαρρή Σοφία, Στρατή Ειρήνη, Τερζ’άκη Αγγελική, Φιλιππίδου Κατερίνα, Χέλμη Μίνα.

Μέχρι σήμερα 20 Ιουνίου που γράφεται το κείμενο αυτό και οι δύο αποδέκτες της επιστολής απαξίωσαν να μας απαντήσουν. Αντιθέτως ο Σύλλογος χωρίς νόμιμο Δ.Σ μετά τις 27 Μαρτίου 2010 ημερομηνία παραίτησης του τελευταίου νόμιμου μέλους και χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια προς το Πρωτοδικείο συνεχίζει τις εκδηλώσεις και τις ταμειακές του συναλλαγές. Σημειώνουμε ότι στα 25 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου πρώτη φορά παρουσιάζεται παρόμοιο φαινόμενο μιας και οι εκλογές διεξάγονταν πάντα με τον νόμιμο τρόπο. Ελπίζουμε και τώρα έστω και καθυστερημένα να τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποκτήσει ο Σύλλογος Γυναικών ένα νόμιμο Συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.