16 Οκτωβρίου 1997: Έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος και πάνω απ’ όλα σεβαστός παπα Γιάννης Πολέμης. Εβδομήντα χρόνια περίπου, ιερουργούσε στην εκκλησία μας, στην Αγιά Μονή. Πόσους από εμάς έχει βαφτίσει κι έχει παντρέψει. Σχεδόν  όλους μας. Θα μου πείτε, γιατί τα λέω όλα αυτά. Να σας πω: Τον Οκτώβριο του 2010 συμπληρώνονται 13 ολόκληρα χρόνια.

Και θα ‘θελα να μοιραστώ μαζί με όλους τους συγχωριανούς μου κάτι που εδώ και μερικά χρόνια είναι συνεχώς στο μυαλό μου. Ο παπα Γιάννης.  Ο παπάς  μας. Τι παράξενο… Απευθυνόμενος σ’ όλους τους συγχωριανούς μου και κυρίως στον σύλλογό μας, των απανταχού Αποικιανών και στα μέλη του, προτείνω να φτιάξουμε μια πλάκα που να αναφέρει πού γεννήθηκε, πότε χειροτονήθηκε, πόσα χρόνια ιερουργούσε στο ναό μας και πότε έφυγε. Την οποία και να αναρτήσουμε δεξιά της κεντρικής εισόδου της εκκλησίας μας. Ευελπιστώ να προλάβουμε, έτσι ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να έχουμε τοποθετήσει την αναμνηστική πλάκα. Θα είμαι κι εγώ εκεί. Κάνοντας εγώ ο ίδιος την αρχή, συνεισφέρω το ποσό των πενήντα ευρώ στη διάθεση του συλλόγου. Τελειώνοντας , θεώρησα για κάποιους λόγους, να μην αναφέρω το όνομά μου, το οποίο όμως βρίσκεται στην διάθεση της «Ανδριακής» για όποιον αναζητήσει τα στοιχεία μου.

Υ.Γ. Ο άνθρωπος πεθαίνει πραγματικά μόνο όταν τον ξεχάσουμε. Όσο τον θυμόμαστε, ζει μέσα μας και νιώθουμε την παρουσία του…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.