Το τμήμα «Χριστιανικής Τέχνης» του Μουσείου της Άνδρου είναι πρωτότυπο και μοναδικό στον ελληνικό χώρο και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο επισκέπτης να ενημερωθεί αξιόπιστα για την Αγιογραφία, την Εκκλησιαστική Αργυροχοΐα και τα Ξυλόγλυπτα Τέμπλα των εκκλησιών της Άνδρου.

Ο σχεδιασμός του Μουσείου έγινε από την καθηγήτρια της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Κορρέ και κινήθηκε ανάμεσα σε δύο βασικούς άξονες: σεβασμός στις προηγούμενες χρήσεις του αρχικού κτιριακού συγκροτήματος (παγοποιείο, ελαιοτριβείο, φούρνος μαζικής παραγωγής) και την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού του νησιού. Σκοπός του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης και των ιδρυτών του Μάριου και Ειρήνης Βασιλοπούλου είναι η προβολή της ιστορίας του νησιού (μέσω εκδόσεων και συνεδρίων), των δραστηριοτήτων των κατοίκων της Άνδρου μέσω εικαστικών παρεμβάσεων και της διατήρησης της παραδοσιακής γαστρονομίας. Φέτος, το Μουσείο θα φιλοξενήσει τη ζωγράφο Δέσποινα Καράμπελα Αναστασίου με την Έκθεση της «Τα ιστιοφόρα της Ανδρου». Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 20:30 και θα ακολουθήσει δεξίωση με παραδοσιακές ανδριώτικες γεύσεις στην πισίνα του Ξενοδοχείου «Παράδεισος» στη Χώρα.Από τα έσοδα της έκθεσης θα ενισχυθεί ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Άνδρου «Παναγία η Θεοσκέπαστη» και θα διαρκέσει μέχρι 30/8/2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.