Πολιτική και Διαφάνεια

Η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» στην οποία προχώρησα στο προηγούμενο φύλλο της Ανδριακής αποτελεί την απαρχή μιας σχέσης εμπιστοσύνης η οποία θέλω να αναπτυχθεί μεταξύ εμού και των ψηφοφόρων της Άνδρου. Μπήκα στην πολιτική νεότατος πριν 8 χρόνια με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση στην χειμαζόμενη Υδρούσα και να αλλάξω έστω και κάτι στην Άνδρο. Όλα αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά, αλλά έμειναν ακόμα περισσότερα που θα πρέπει να κάνουμε. Καλώς ή κακώς η δημόσια διοίκηση είναι ένας αδιάκοπος αγώνας όπου ότι και να κάνεις πάντα μένουν στο τέλος πολύ περισσότερα για να γίνουν.

Επί 8 ολόκληρα χρόνια διαχειρίστηκα ως δήμαρχος, υπό την κρίση και την εποπτεία του Δημοτικού Συμβουλίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ που όλα διατέθηκαν για την διοίκηση, τα έργα και τις μελέτες που έγιναν για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Υπάρχουν δημοσιευμένοι αναλυτικά σε έντυπα οι απολογισμοί και των 8 χρόνων σε αντίθεση με τους άλλους Δήμους του νησιού που δεν δημοσίευσαν τίποτα.

Επί 8 ολόκληρα χρόνια σεβάστηκα το δημόσιο χρήμα. Η επιστημονική ιδιότητα μου ως οικονομολόγου και η επαγγελματική μου ενασχόληση με τη λογιστική με έχουν κάνει πολύ προσεκτικό στη διάφανη διαχείριση των χρημάτων. Καθόλου τυχαίο πως μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νησιού στηρίχτηκαν στην οικονομική εμπειρία του γραφείου μου.

Κάθε χρόνο, όπως είχα και έχω υποχρέωση, κατέθετα και το «πόθεν έσχες» μου στον Άρειο Πάγο, όπως έχω υποχρέωση ως πολιτικός. Δημοσίευσα στην Ανδριακή το «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2009. Από αυτό φαίνεται πως από την πολιτική δεν κέρδισα χρήματα. Κέρδισα πολιτικές εμπειρίες, κέρδισα γνώση στη διαχείριση των κοινών, κέρδισα ικανοποίηση από την προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Υδρούσα και στην Άνδρο. Το «πόθεν έσχες» μου το αποδεικνύει. Και γι’ αυτό σε μια εποχή αμφισβήτησης της πολιτικής και των πολιτικών προέβην σε μια κίνηση ώστε να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας.

Με εκπλήττει που κάποιοι πολιτικοί μου αντίπαλοι βγήκαν και «κορόιδεψαν» αυτή τη δημοσίευση. Αλήθεια αυτοί έχουν ποτέ καταθέσει «πόθεν έσχες» στον Άρειο Πάγο; Και αν ναι τι έγραψαν για τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία; Πως δικαιολόγησαν το γεγονός πως με μισθούς του δημοσίου έχουν τεράστιες περιουσίες κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί;

Το «πόθεν έσχες» ενός πολιτικού είναι ο καθρέφτης της προσωπικής του πορείας και της δημόσιας εμπιστοσύνης. Είμαστε υποχρεωμένοι να το συμπληρώνουμε. Και πλέον είναι και υποχρέωση να το δημοσιεύουμε αν θέλουμε οι πολίτες να μας πιστεύουν.

Θεωρώ αναγκαίο να μάθετε το ποιος είμαι και πως έφτασα μέχρι εδώ. Φαντάζομαι πως στην πορεία και οι άλλοι συνυποψήφιοι μου θα δημοσιεύσουν τα δικά τους «πόθεν έσχες» ώστε να ξέρουμε όλοι από πού ξεκινάμε. Αν το αποφύγουν σημαίνει πως δεν διεκδικούν την εμπιστοσύνη σας. Όμως χωρίς την εμπιστοσύνη των πολιτών η πολιτική χάνει κάθε νομιμοποίηση. Και αυτό είναι πλήγμα. Ιδίως όταν θέλουμε να φέρουμε και άλλους στην πολιτική…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.