Από τις μέχρι στιγμής προθέσεις υποψήφιοι δήμαρχοι του νησιού είναι 4. Ητοι (αλφαβητικά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) κ.κ. Βάμβουκας, Γλυνός, Μαλταμπές και Σουσούδης

Ως γνωστόν ο κάθε συνδυασμός για να έχει δικαίωμα συμμετοχής, πρέπει να δηλώσει 116 υποψηφίους. Αν δεχθούμε ότι ο καθένας από τους υποψήφιους μπορεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 ψήφους και δεδομένου ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του νησιού είναι 10006 (ή κάτι πλησίον) και λαμβάνοντας υπόψη το ισχύον εκλογικό σύστημα 50% + 1 τότε μαθηματικά και μόνο εκλογή δημάρχου την πρώτη Κυριακή είναι αδύνατον (116 υποψήφιοιx 4 συνδυασμοί x 20 ψήφους = 9.280) Ισως να γίνουν και άλλες συγχωνεύσεις –ήδη ακούστηκε η πρώτη- ή και αποχωρήσεις, οπότε σε αυτή την περίπτωση η εκλογή με την πρώτη Κυριακή φαίνεται πιθανή. Ας το λάβουν στα υπόψη τους οι αναφερόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Ευχαριστώ

Αχιλλέας Στεφάνου Δημοτικός Σύμβουλος Πλειοψηφίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.