Του Στράτου Φαναρά

Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Metron Analysis

«…μία Άνδρο φιλόξενη, δημοκρατική και πολιτισμένη την έχουμε ανάγκη όλοι μας και πρώτα από όλους οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της.

…Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι υπάρχουν «ενεργοί πολίτες» οι οποίοι

  • Παρεμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα ανώνυμα
  • Παραβιάζουν την ατομική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα τρίτων
  • Παραπληροφορούν ή ψεύδονται συνειδητά»

    Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το Σάββατο 9/10 και την Κυριακή 17/10 μοιράστηκαν μέσα στη νύχτα φειγ βολαν στο Μπατσί και στη Χώρα τα οποία υπογράφουν κάποιοι «ενεργοί πολίτες» και τα οποία με παρουσιάζουν ως αποδέκτη δημόσιου δημοτικού χρήματος με αφορμή (τρεις!) επισκέψεις μου στην Άνδρο. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι υπάρχουν «ενεργοί πολίτες» οι οποίοι

    • Παρεμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα ανώνυμα
    • Παραβιάζουν την ατομική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα τρίτων
    • Παραπληροφορούν ή ψεύδονται συνειδητά (ας διαλέξουν)

    Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους νοιώθω ότι οφείλω πλέον να διευκρινίσω τα εξής:

    • Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ του δημοτικού χρήματος της Άνδρου ούτε ως αμοιβή ούτε με τη μορφή άλλων υπηρεσιών και μάλιστα αδιαφανώς. Το διαψεύδω κατηγορηματικά.
    • Δεν έχω έρθει μόνο τρεις φορές στην Άνδρο αλλά πολύ περισσότερες. Την επισκέπτομαι από 18 ετών, ίσως πολύ πιο πριν δηλαδή από ορισμένους ανώνυμους «ενεργούς» πολίτες. Έχω φίλους και συγγενείς στο Γαύριο, στη Χώρα, στις Στραπουριές, στον Άγιο Πέτρο και στον Πιτροφό. Μόνο εφέτος την έχω επισκεφθεί πάνω από πέντε φορές (δυστυχώς δεν ήξερα ότι θα μου χρειαστεί να σημειώνω τις ημερομηνίες και έτσι δεν είμαι έτοιμος να τις αναφέρω για τις ελέγξει η τοπική KGB…)
    • Την συγκεκριμένη τρίτη φορά (3/10) που το φειγ βολάν αναφέρει ότι ήμουν στην Άνδρο,  μιλούσα σε δημόσια εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα και μάλιστα υπάρχουν αναρτημένες φωτογραφίες στο internet που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Απλώς οι επίδοξοι καγκεμπίτες μπέρδεψαν προφανώς εμένα με τον αδελφό μου ο οποίος βρισκόταν στο νησί για να καθαρίσει το οικόπεδο του στους Μένητες.

    Αισθάνομαι προσβεβλημένος που για πρώτη φορά στην επαγγελματική μου διαδρομή νοιώθω την υποχρέωση να τοποθετηθώ δημόσια για το πρόσωπο μου απέναντι σε ανώνυμες καταγγελίες. Όμως θεωρώ ότι μεγαλύτερο βάρος και από την προσωπική προσβολή που μου έγινε, έχει αυτή η πρακτική της ανώνυμης συκοφάντησης που προσβάλλει το νησί, τον πολιτισμό του και την παράδοση του στη φιλοξενία.

    Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτό το σημείωμα: έναν Φαναρά δεν τον έχουν ανάγκη παρά μόνο οι φίλοι του που τον ξέρουν και τον τιμούν, όμως μία Άνδρο φιλόξενη, δημοκρατική και πολιτισμένη την έχουμε ανάγκη όλοι μας και πρώτα από όλους οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της.

    Δεν θα επανέλθω και δεν θα απαντήσω ξανά στους ανώνυμους. Απλώς τους επισημαίνω ότι δεν τους αναγνωρίζω το δικαίωμα της ανώνυμης δημόσιας ρουφιανιάς. Θα συνεχίσω να αγαπάω και να επισκέπτομαι την Άνδρο και μετά από αυτό. Γιατί την έχω συνδέσει με τα νιάτα μου και τους φίλους μου και όχι με τους περιφερόμενους ρουφιάνους.

    Καληνύχτα σας κύριοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.