«Ποια κυβέρνηση είναι η καλύτερη;

Αυτή που μας μαθαίνει να κυβερνάμε τον εαυτό μας.»

Γκαίτε

Οκτώβριος 2010. Φθάσαμε λοιπόν αισίως στο τέλος μιας ακόμη προεκλογικής περιόδου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχει μια γενικευμένη διαπίστωση ότι το κλίμα αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Φταίει ο Καλλικράτης που συνένωσε το νησί; Φταίει το γενικότερο κλίμα απαξίας προς κάθε τι που σχετίζεται με την πολιτική; Φταίει η οικονομική δυσπραγία και όσοι μας οδήγησαν στο χάλι που βιώνουμε σαν χώρα; Το θετικό σε όλη αυτή την αναταραχή ήταν ότι όλοι, άλλος λίγο, άλλος πολύ, έδειξαν να ενδιαφέρονται, καθένας με τον τρόπο του, για τα κοινά του νησιού, για την πολιτική. Μέσα σε αυτό το κλίμα και λίγο πριν κλείσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος η «Ανδριακή» διευκρινίζει τα εξής:

* Η «Α» βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διαπραγματεύεται με κείμενα που εκείνοι οι οποίοι τα έγραψαν είχαν στο μεταξύ αλλάξει άποψη! Ουσιαστικά διαπιστώθηκε ακόμα μια φορά πως πολλοί αν και ανακατεύονται με τα κοινά δεν είχαν το θάρρος της γνώμης τους. Κρίμα…

* Η «Α» δεν ταυτίζεται απαραίτητα με όλες τις απόψεις που φιλοξενήθηκαν στις σελίδες της. Θεωρώντας ότι οι πολίτες του νησιού έχουν μνήμη, άποψη και κυρίως ευθυκρισία, πιστεύοντας στην έννοια της ενημέρωσης δημοσίευσε τα πάντα. Και φυσικά δεν παρέλειψε ποτέ να δημοσιεύσει δελτίο τύπου που να αφορά την Άνδρο. Δεν δημοσιεύτηκε μόνο ότι δεν στάλθηκε ποτέ. Ακόμα και σε μια περίπτωση παλαιότερα που δήμος του νησιού απέστειλε με courier κενό φάκελο επικοινώνησε αμέσως και το υπέδειξε. Και αν από τις στήλες της επιχειρήθηκε πρόσφατα μια ευρύτερη παρέμβαση ανοίγοντας τόσο μεγάλο διάλογο ήταν γιατί η εικόνα στην Άνδρο έχει σχεδόν πιάσει «πάτο»!

* Η «Α» μετρά 54 χρόνια στο νησί. Στην μακρόχρονη πορεία της σεβάστηκε τις εκάστοτε ετυμηγορίες των πολιτών, ασκώντας παράλληλα κριτική στη δράση των εκάστοτε τοπικών αρχόντων. Το ίδιο θα σεβαστεί και την ετυμηγορία του προσεχούς Νοεμβρίου. Και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στο έργο και του νέου δημάρχου.

Κλείνοντας αυτό το μικρό σημείωμα και οδεύοντας προς την «καλλικρατική» κάλπη της 7ης Νοεμβρίου, αναλογισθείτε πως οι άνθρωποι συνηθίζουν να ψηφίζουν «κατ’ εικόνα και ομοίωσίν» τους. Η απόφαση για την Άνδρο ανήκει στους πολίτες της. Ανήκει σε Εσάς! Ψηφίστε λοιπόν ελεύθερα! Στείλτε στον δήμο του νησιού εκείνους που σας αξίζουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.