26 Ιουλίου 2010: Πανηγυρικός Εσπερινός στους Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού και Στραπουργιών. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού στα προπύλαια του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αοιδίμου επιφανούς Ιεράρχου  Μητροπολίτου Κοζάνης κυρού Διονυσίου (Ψαριανού), ο οποίος γεννήθηκε και ανατράφηκε στο χωριό αυτό.

27 Ιουλίου2010: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ι. Μ.Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος, όπου φυλάσσεται και η τιμία Κάρα του Μεγαλομάρτυρος, και τέλεσε τη σε Διάκονο χειροτονία Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία και αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. της Ριζαρείου Σχολής.

1.8.2010: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Στενιών.

8.8.2010: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαινήτων και χειροθέτησε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του Ναού κ. Κώστα Ριζιώτη. Ακολούθως πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εκ Μαινήτων καταγομένου Ἐθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Σωζοπόλεως Παΐσιου Νέρη,  († 1821), για τη δράση και τη θυσία του οποίου ομίλησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κυρτάτας. Στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που επικρατούσε στην Άνδρο, όταν ξέσπασε η Επανάσταση, και τη συμβολή των Ανδρίων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνοδευόμενος από ευσεβείς Ανδρίους, μετέβη με φουσκωτά σκάφη στην κρημνώδη νησίδα Θεοτόκος, απέναντι από την περιοχή «Γυάλλος» της Άνδρου,  και τέλεσε την ιερά Παράκληση υπέρ των ναυτιλλομένων μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας, που είχε έτσι τοποθετηθεί, ώστε να βλέπει το πέλαγος, και εχειροθέτησε Πνευματικό τον Εκπαιδευτικό-Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Πετράκη.

16.9.2010:  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου, παρουσία πλήθους πιστών.

Το εσπέρας, εχοροστάτησε στην Αγρυπνία, που κατ’ έθος τελείται στον Ι. Ναό Παναγίας της Θεοσκεπάστου, στη Χώρα της Άνδρου. Την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, το πρωί, ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίας Σοφίας, Βιταλίου και εκήρυξε το Θείο Λόγο. Το απόγευμα, τέλεσε τα Θυρανοίξια ανακαινισθέντος παλαιού και εγκαταλελειμμένου Παρεκκλησίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είναι χτισμένο πάνω σε βράχο, σε υψόμετρο 1.000 μ., στην περιοχή της Άρνης, τα οποία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί από την Άρνη και τις γύρω περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.