Συνεχίζοντας την προσφορά του στο νησί της Άνδρου, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή αδιάλειπτα από της συστάσεώς του μέχρι σήμερα έχει επιτύχει να ανεβάσει τον πολιτιστικό πήχη στα ελληνικά εικαστικά δρώμενα, να ευαισθητοποιήσει τον Ανδριώτη σε θέματα σύγχρονης τέχνης και άποψης ζωής και κουλτούρας, να συνεισφέρει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή του νησιού και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο. Η λειτουργία του Μ.Σ.Τ. Άνδρου μας τιμά σαν νησιώτες, μας προάγει σαν Έλληνες.

Φέτος λοιπόν «με επιλεγμένα έργα από τη μόνιμη συλλογή του, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, θα υποδέχεται το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Στη Νέα Πτέρυγα, θα εκτίθενται έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως έργα των: Βασιλείου, Κουνέλη, Τσαρούχη, Τσόκλη, Ζούνη, Ρόρρη, Μυταρά, Φασιανού, Γαΐτη, Μόραλη, Σάμιου, Μανωλίδη, Τέτση, Cesar, κ.α. Σε μία από τις αίθουσες του Μουσείου παρουσιάζεται αφιέρωμα στους πρωτοπόρους Έλληνες καλλιτέχνες Γουναρόπουλο, Μπουζιάνη και Γαλάνη, που ήδη από τη δεκαετία του 20 προετοιμάζουν το έδαφος για τις καλλιτεχνικές κατακτήσεις των επόμενων γενεών. Επίσης, στην πρώτη αίθουσα του μουσείου, παρουσιάζεται μια επιλεγμένη σειρά φωτογραφιών από τη ζωή του Isamu Noguchi (οι οποίες πλαισίωναν την έκθεση Isamu Noguchi: Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση – Καλοκαίρι 2010). Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου για το κοινό για την χειμερινή περίοδο (από 1/11 έως 31/3) είναι: Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα 10:00 έως 14:00. Οργανωμένες ομάδες επισκεπτών όπως σχολεία, σύλλογοι κ.λ.π έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και άλλη μέρα το μουσείο μετά από σχετική συνεννόηση.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του μουσείου 22820 22444 ή στο γραφείο Επικοινωνίας του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα (210 7252895-6, κα Ελένη Γαλάνη).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.