Την μέγιστη δυνατή συναίνεση στις αποφάσεις, την διεύρυνση της συμμετοχής των ανδριωτών στην διοίκηση του δήμου, καλείται να επιδιώξει ο πρώτος δήμαρχος του ενιαίου δήμου Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός, ο οποίος την 1.1.2011 θα βρεθεί και τυπικά πλέον ενώπιος ενωπίω με μια βαριά κληρονομιά βασικών άλυτων προβλημάτων του νησιού, κυρίως του νυν δήμου Άνδρου και λιγότερο της Υδρούσας ή του Κορθίου.

Ο νέος Δήμαρχος και το Συμβούλιο του, δεν καλείται να λειτουργήσει απλώς στο νέο πλαίσιο του «Καλλικράτη», αλλά εν μέσω κρίσης και δραστικής περικοπής χρηματοδοτήσεων, να δώσει λύσεις σε χρόνια θέματα των πολιτών, από τα πιο μικρά ως τα μέγιστα, ερχόμενος αντιμέτωπος με μηχανισμούς υπολανθάνοντος καθεστώτος αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων και αναξιοκρατίας που χτίστηκε εδώ και χρόνια, άλλοτε με στενά κομματικά κριτήρια, άλλοτε με οικονομικά συμφέροντα ή με άλλα κέντρα εξουσίας.

Μικρογραφία της Ελλάδας, η Άνδρος δεν υστερεί πουθενά…

Ο «Καλλικράτης» στις αυτοδιοικητικές εκλογές έφερε τον κόσμο της Άνδρου αντιμέτωπο με το ρίσκο της αλλαγής. Η ψήφος στον Γιάννη Γλυνό πέραν της σαφούς πολιτικής επιλογής, αναδύει την εικόνα και το χαρακτήρα του ανδριώτη ψηφοφόρου, ως βαθύτατα συντηρητικού, αποσυνδέοντας την έννοια από κομματικές ταμπέλες και προκαταλήψεις. Μιλάμε για την γενικότερη στάση του ανδριακού λαού απέναντι στη πολιτική, στην κοινωνία, στις τάσεις, στην ίδια τη ζωή. Προτιμούμε την σιγουριά, ακόμη κι αν την αντιστρατευόμαστε, απ’ οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ρίσκο. Εκφράζουμε φόβο κι ίσως – ίσως απαρέσκεια απέναντι σε κάθε είδους αλλαγές, ιδιαίτερα σε εκείνες που πιθανόν κάποια στιγμή να συμβούν!

Συντηρητικά λοιπόν και σίγουρα, προχωρούμε στην ιστορική εποχή του Καλλικράτη.

Η «α» σεβόμενη και υπηρετώντας το κοινό αίσθημα, θα βοηθήσει στο βαθμό της δυνατότητάς της και θα στηρίξει τον Δήμαρχο Άνδρου Γιάννη Γλυνό σε κάθε του προσπάθεια για το καλό του νησιού μας. Η εφημερίδα πιστή στην έννοια της θέσης/ αντίθεσης, λόγου/αντίλογου διασαφηνίζει -όπως και κατά το παρελθόν έχει υποστηρίξει- πως δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τις απόψεις των αρθρογράφων της.  Η «α» υποστηρίζει την αναγκαιότητα του διαλόγου και την ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, στο βαθμό που της επιτρέπεται, διότι συνήθως οι άνθρωποι, κατά γενική ομολογία, σπάνια αντιλαμβάνονται όπως βλέπουν αλλά κυρίως βλέπουν όπως αντιλαμβάνονται, δηλαδή βλέπουν, όπως θέλουν να δουν…

Εν κατακλείδι, ενστερνιζόμενοι το «στηρίζουμε την κυβέρνηση ελέγχουμε την εξουσία» και  χρησιμοποιώντας τα λόγια του νέου Δημάρχου Ανδρου κ. Γιάννη Γλυνού «τραβάμε γραμμή» και στηρίζουμε μαζί του την ενότητα. Το ζητούμενο είναι η Ανδρος και κοινός τόπος είναι η ποιότητα ζωής του ανδριώτη πολίτη.

Στεκόμαστε δίπλα στον κ. Γλυνό και του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο έργο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.