«Με εμφανή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, όπως ο περιορισμός του εκθεσιακού χώρου σε δύο κτίρια, πραγματοποιήθηκε από 18-21 Νοεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη η 26η  Τουριστική Έκθεση PHILOXENIA 2010.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Κυκλάδων κρίνοντας ότι η συμμετοχή του Νομού μας στις εκθέσεις συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και παρά την οικονομική κρίση το περίπτερο των Κυκλάδων κέρδισε με την καλαισθησία του την προσοχή και το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου παρουσίαζε τραγούδια και χορούς των Κυκλάδων, ενώ κάθε νησί χωριστά πρόβαλε μέσα από τους τουριστικούς οδηγούς τις φυσικές ομορφιές, τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό  προσφέροντας παράλληλα παραδοσιακά εδέσματα στους διερχόμενους επισκέπτες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελίδης. Ο κ. Γερουλάνος μεταξύ άλλων εξήγγειλε τη μείωση στις υπηρεσίες διαμονής του ΦΠΑ σε 6,5% που πρέπει όμως παράλληλα,  όπως ο ίδιος τόνισε να συνοδευτεί με βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες της χώρας. «Αν η μείωση του ΦΠΑ μας αγοράζει χρόνο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να χτίσουμε μια ισχυρή ταυτότητα για τη χώρα μας και να την υποστηρίξουμε με κάθε μέσο και με κάθε τι που κάνουμε. Αυτός είναι ένας στόχος μας και έχουμε υποσχεθεί να τον πετύχουμε. Και πως ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε; Από ένα γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία. Ότι η κρίση μας έφερε όλους γύρω από το ίδιο τραπέζι με ειλικρινή και ουσιαστική διάθεση συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Το περίπτερο της Άνδρου που διοργανώθηκε από το Επαρχείο, το Δήμο Άνδρου και το Δήμο Κορθίου τίμησε ως οικοδεσπότης για μία ακόμα φορά ο Έπαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Μαλταμπές που υποδέχτηκε μεταξύ άλλων τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Νικητιάδη, τον Υφυπουργό Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Ρήγα, το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της HELEXPO κ. Π. Μαυρίδη καθώς και Δημάρχους του νομού. Οι διοργανωτές της έκθεσης ευχαριστούν θερμά τα ζαχαροπλαστεία της Άνδρου για την προσφορά των γλυκών και συγκεκριμένα τα καταστήματα “ΑΝΘΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ”, “ΖΑΪΡΗΣ”, “ΤΣΟΜΕΤΣΟΓΛΟΥ”, “TΖΙΩΤΗΣ” “ΜΠΑΚΕΛΑΣ”, ΦΥΡΙΟΣ καθώς και τις κ.κ. Μαργαρίτα Στεφανή, υπάλληλο του Επαρχείου Άνδρου και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου κ. Πόπη Κοραχάη για τις υπηρεσίες τους στην 26ηPhiloxenia 2010.Η τουριστική προβολή των νησιών είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο για την οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, αρμοδιότητα που από 1.1.2011 θα ανήκει στους Δήμους. Η Νομαρχία Κυκλάδων με Νομάρχη το Δημήτρη Μπάιλα επί 8 χρόνια συμμετείχε και με τα 24 νησιά σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού και με μία αποστολή σε όλες τις εκθέσεις του εξωτερικού. Η τουριστική προβολή της Άνδρου πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής του νησιού, ώστε παρά την οικονομική κρίση το νησί μας να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό έναντι των άλλων προορισμών».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.