* Την έντονη ανησυχία του στις φήμες που έχουν αναπτυχθεί εκφράζει ο Δήμος Άνδρου οι οποίες αφορούν τη συρρίκνωση των γραφείων εκπαίδευσης ή την κατάργησή τους, καθώς και των κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με ενδεχόμενες παράλληλες συγχωνεύσεις ακόμα και σχολικών μονάδων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της ισομερούς και δίκαιης κατανομής με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη, κάθε προσπάθεια διοικητικής ή άλλης συρρίκνωσης, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην διοικητική επάρκεια, αλλά και στην οικονομία του νησιού, που δοκιμάζεται σκληρά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κόρθι αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για την Άνδρο, το μοναδικό σ’ όλες τις Κυκλάδες!

Ο Δήμος Άνδρου προτίθεται κατηγορηματικά, να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, εάν χρειαστεί, για να προστατεύσει ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό του νησιού, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Στο μεταξύ στις 12.01.2011 ο Δήμος Άνδρου, διαμαρτυρήθηκε και κατήγγειλε την υπ’αριθμ. 2760/Δ2 της 11/1/2011 απόφαση περί πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, στην ανωτέρω απόφαση διορίζεται ως αναπληρωτής ο καθηγητής ΠΕ3 Παπαγιαννούλης Νικόλαος του Ευαγγέλου στο 2ο Γυμνάσιο Αυλώνας, ενώ ήδη υπηρετεί ως αναπληρωτής στο Γενικό Λύκειο ΑΝΔΡΟΥ και διδάσκει πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της ( Γ ) τρίτης Λυκείου.

* Κλειστά παραμένουν  τo Αρχαιολογικά μουσεία της Χώρας και της Παλαιόπολης, καθώς και ο Αρχαιολογικός χώρος της Υψηλής, αφού οι συμβάσεις των υπαλλήλων έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Σημειώνεται ότι η Άνδρος εμφανίζει πάνω από σαράντα (40) αρχαιολογικούς χώρους και θέσεις εκ των οποίων οι δέκα (10) εξαιρετικής σημασίας, διάσπαρτοι σ’ ολόκληρο το νησί και επισκεψιμότητα των χώρων αμείωτη και τους δώδεκα ( 12 ) μήνες του χρόνου. Ο Δήμος Άνδρου διαμαρτύρεται έντονα για την παρούσα κατάσταση, που προσβάλλει την ιστορικότητα του νησιού, δημιουργεί τεράστιο θέμα στην εξωστρέφειά του και σημαδεύει το παρόν και το μέλλον του.

* Ο Δήμος Άνδρου ενώνει την φωνή του με τους χιλιάδες κατοίκους του νησιού και ζητεί άμεσα την πλήρη κάλυψη των δρομολογίων μ’ ένα άλλο πλοίο εφόσον η ετήσια επιθεώρηση του πλοίου Θεολόγος Π. θα πραγματοποιηθεί από 11/1/2011 έως 24/2/2011 με συνέπεια το νησί μας, να στερηθεί το πρωινό δρομολόγιο προς Ραφήνα και το απογευματινό δρομολόγιο προς Άνδρο.

Οι ανάγκες είναι πάντα εξαιρετικά αυξημένες και η ανησυχία για την καθημερινότητα, σε εποχή μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης εκδηλώνεται τόσο από τον ενεργό πληθυσμό, όσο και από τους ηλικιωμένους ή τους αρρώστους που διαμένουν στο νησί που εξυπηρετείται μόνο από το λιμάνι της Ραφήνας.

* Κατ’ αρχήν θετικό φαίνεται να είναι το κλίμα σε ότι αφορά την τύχη του «Ξενία» σε συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Χώρας κ. Μπάλλας –κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ. Γλυνού- με την  Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αυγή Μαρκοπούλου τον υπεύθυνο μηχανικό και τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος στις 7.1.2011. Συμφωνήθηκε δε να προχωρήσει εκατέρωθεν η αλληλογραφία, για να υπάρξουν στο μέλλον οι προϋποθέσεις επίλυσης του θέματος.

* Η νέα Δημοτική αρχή έχει βάλει ψηλά τον πήχη, σ’ ότι αφορά την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Άνδρου και των επισκεπτών της μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Η απάντηση που δόθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το Δήμο Άνδρου, αλλά ούτε και τον κόσμο που διαμένει στο νησί.  Το Πολυδύναμο Ιατρείο Κορθίου απέχει 22χλμ. από το Κέντρο Υγείας και καλύπτει ένα πληθυσμό περίπου 2000 κατοίκων. Τα Πολυδύναμα ιατρεία Μπατσίου και Γαυρίου απέχουν περίπου 35χλμ. από το Κέντρο Υγείας, αποτελούν ως περιφέρειες την πύλη εισόδου του νησιού μας και καλύπτουν περίπου 3000 κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο σύνολο του νησιού για το επίμαχο διάστημα υπηρετούν 7 Αγροτικοί Ιατροί!

Ο Δήμος Άνδρου επιθυμεί να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα, χωρίς την «τυποποιημένη» δημοσιοϋπαλληλική θεώρηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά την ποιότητα ζωής και την υγειονομική θωράκιση όλων μας.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο Δ.Α. ύστερα από σχετική απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας στους αντιδημάρχους Άνδρου κ.κ. Δ. Τηνιακό και Κ. Τζουάννου, οι οποίοι απηύθυναν ερώτηση που αφορούσε την απουσία αγροτικών ιατρών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στα Περιφερειακά Ιατρεία των περιοχών τους και τη γενικότερη δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε, η οποία προκάλεσε ακόμα και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων,

Η επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής έχει ως εξής:

Θέμα: Παράπονα πολιτών Σε απάντηση του 8/10/1/2011 εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι, κατά το διάστημα που διανύουμε, το Κέντρο Υγείας Άνδρου έχει κενά σε θέσεις αγροτικών ιατρών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες. Δίνουμε δε προτεραιότητα, στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, το οποίο καλύπτει όλο το νησί. Σε ότι αφορά δε την δεύτερη θέση ιατρού στο Π. Ι. Μπατσίου, έχει καλυφθεί πρόσφατα, εντός των εορτών. Σε ότι αφορά την λειτουργία των Π. Ι. και το ωράριό τους δεν υπάρχει ουσιώδης μεταβολή.

* Σε μια εποχή που η κοινωνική συνεισφορά παραμένει ζητούμενο, ο Δήμαρχος Άνδρου κύριος Γιάννης Γλυνός δίνει τη μάχη, μέσα από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, για να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, που με αξιοπρέπεια δίνουν το δικό τους, προσωπικό αγώνα, κάνοντας ο ίδιος πράξη, από την πρώτη κιόλας μέρα, το στοίχημα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Άνδρου και την Εκκλησία, γίνεται ήδη μεγάλη προσπάθεια για να καταγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, που χρειάζονται κάθε μορφής βοήθεια για να ενταχθούν αμέσως στο πρόγραμμα.

Οι ψυχολόγοι, οι νοσηλεύτριες και το βοηθητικό προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι, θα σταθούν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση στους ανθρώπους που παρουσιάσουν προβλήματα και θα δώσουν με απόλυτη συνέπεια τις απαιτούμενες λύσεις για να τους ανακουφίσουν.

Υπεύθυνη της λειτουργίας του προγράμματος για τη Δημοτική ενότητα Χώρας, με απόφαση Δημάρχου, θα είναι η κυρία Μαρία Βασιλοπούλου- Κουτέλη.

Για τις υπόλοιπες Δημοτικές ενότητες υπεύθυνοι ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι.

Γραφείο τύπου Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.