Τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με θέμα «Το νέο ασφαλιστικό τοπίο – Τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών».

Προσκεκλημένοι ήταν οι κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Δημήτρης Μουσελίμης, νομικός, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα, Διονύσης Καλαματιανός, νομικός, εξειδικευμένος σε εργασιακά θέματα και Δημήτρης Λέντζας, οικονομολόγος-φοροτεχνικός, σύμβουλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσου, ο οποίος – μεταξύ άλλων – ζήτησε από τους Κυκλαδίτες επιχειρηματίες και πολίτες να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με αισιοδοξία και κοινή προσπάθεια, αφήνοντας κατά μέρος τους αναίτιους ανταγωνισμούς και ενισχύοντας την τοπική αγορά. Οι τέσσερεις προσκεκλημένοι δεν έκαναν συγκεκριμένες εισηγήσεις, αλλά περιορίστηκαν σε σύντομους χαιρετισμούς και απλές αναφορές στα θέματα που θα συζητηθούν.

Ο λόγος, στη συνέχεια, δόθηκε στο κοινό, που παρακολουθούσε «ζωντανά» την εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Ερμούπολη και στα γραφεία του φορέα στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο (μέσω του συστήματος τηλε-διά σκεψης), προκειμένου να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να ζητήσουν απαντήσεις κι ερωτήσεις από τους ειδικούς.

Η συμμετοχή των επιχειρηματιών ξεπέρασε τα 300 άτομα, ενώ τα θέματα που καλύφθηκαν μέσω των ερωτήσεων ήταν πολλά και ποικίλα και το ενδιαφέρον μεγάλο. Χαρακτηριστικό ήταν ότι κανένα ερώτημα δεν έμεινε αναπάντητο, διαμορφώνοντας τη διάρκεια της εκδήλωσης σε 4, περίπου, ώρες. Αξίζει να σημειωθεί, πως για ορισμένα ερωτήματα, τα οποία ήταν πολύπλοκα και εξειδικευμένα, οι προσκεκλημένοι ειδικοί κράτησαν τα στοιχεία, προκειμένου να τα επεξεργαστούν και να επανέλθουν με συγκεκριμένες απαντήσεις μέσω του Επιμελητηρίου.

Λόγω του συγκεκριμένου θέματός της (Ο.Α.Ε.Ε.), η συγκεκριμένη εκδήλωση αφορούσε αποκλειστικά στους επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου. Μετά από έντονη ζήτηση από φορείς και ιδιώτες στο νησί της Σύρου, το πρωί του Σαββάτου (11:00-12:30) διοργανώθηκε μια συνάντηση, όπου εκπρόσωποι των φορέων, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους στους 4 προσκεκλημένους και να λάβουν διευκρινιστικές απαντήσεις.

Μεγάλη εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον που εξέφραζε ο κόσμος κάθε στιγμή της παραμονής των 4 προσκεκλημένων του Επιμελητηρίου στη Σύρο, ένα ενδιαφέρον που οδήγησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην απόφαση να επεξεργαστεί τη δημιουργία και λειτουργία ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας κι ενημέρωσης για ασφαλιστικά θέματα, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τα μέλη του άμεσα και με τη μέγιστη εγκυρότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.