Η «χωματερή» και οι οδικοί άξονες του νησιού σε κατάσταση διάλυσης!!!

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κος Χαράλαμπος Κόκκινος μετέβη στην Άνδρο όπου περιόδευσε στο νησί συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κο Λοτσάρη Δημήτρη και κο Κουκά Κώστα αλλά και από στελέχη του συνδυασμού κο Δαλέζιο Ιωάννη και κο Λώλο Αθανάσιο.

Κατά την παρουσία του στο νησί επισκέφθηκε τους οδικούς άξονες και τη «χωματερή» του νησιού που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών ολοκληρώθηκε και απαιτούνται άμεσες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις.

Τεράστια οικολογική καταστροφή απειλεί την Άνδρο εάν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα ενέργειες αποκατάστασης της υπάρχουσας «χωματερής» διότι υπάρχει κίνδυνος τα απορρίμματα  να πέσουν στον επικείμενο θαλάσσιο χώρο  ενώ είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός καινούριου βιώσιμου χώρου για τα απορρίμματα του νησιού.

Μελέτες υπάρχουν και πόροι μπορεί να αντληθούν από το ΕΣΠΑ (2007-2013).

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού, παρουσία του Δημάρχου κου Γληνού Ιωάννη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κου Σουσούδη Θεοδόση, διατυπώθηκαν ανησυχίες για την πληγείσα «χωματερή» του νησιού και το πρόβλημα μεταφοράς των απορριμμάτων μέχρι την ανασύστασή της.

Επίσης καταγράφηκε η ελλιπής χρηματοδότηση των ΟΤΑ από την κυβέρνηση και το «βίαιο» σταμάτημα δέκα (10) αναπτυξιακών έργων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ λόγω αναστολής του προγράμματος και μη δημιουργίας καινούριου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τόσο στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες όσο και στους πολίτες του νησιού, με τους οποίους ήρθε σε επαφή, ο κος Κόκκινος τόνισε οτι η παράταξή του θα ασκήσει πίεση ώστε η κυβέρνηση να σταματήσει να αδρανεί και να παρέμβει άμεσα δίνοντας τις απαιτούμενες λύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.