Άνδρος 23/2/2011 Δελτίο Τύπου

Μέτρα για την πλήρη αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώθηκε και στο χώρο της χωματερής, λόγω του τεράστιου όγκου βροχής που εκδηλώθηκε στις 4-5 Φεβρουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, στην οποία ο Δήμαρχος κύριος Γιάννης Γλυνός ανέλυσε διεξοδικά τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν από την πρώτη κιόλας στιγμή, για την αποφυγή της διασποράς των υλικών και εν τέλει τον επιτυχή περιορισμό τους.

Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, η επίσκεψη στο χώρο του ΧΑΔΑ της ομάδας του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας – Υδρογεωλογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με επικεφαλή τον Επίκουρο Καθηγητή κύριο Δ. Ρόζο, με σκοπό την διατύπωση προτάσεων και στη συνέχεια την ανάθεση για την οριστική και άμεση αποκατάσταση της χωματερής.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε επίσης, η ανάκτηση και η απομάκρυνση των υλικών, η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης που διεξάγεται ήδη, η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων με τη μέθοδο της δεματοποίησης και στη συνέχεια, σε διάστημα περίπου 50 ημερών, η άμεση τοποθέτηση και εφαρμογή της επεξεργασίας με την καινοτόμο μέθοδο, πρωτοποριακής τεχνολογίας, ΣΟΥΚΟΣ.

Με το πιλοτικό αυτό σύστημα που θα εφαρμοστεί και στο Δήμο Άνδρου, επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η πλήρης αξιοποίηση του συνόλου της μάζας των απορριμμάτων με τη μετατροπή τους σε χρήσιμα υλικά.

Το σύστημα δεν απαιτεί επίσης χώρο υγειονομικής ταφής για τη λειτουργία του, λόγω της έλλειψης υπολειμμάτων και χαρακτηρίζεται από μηδενική όχληση του περιβάλλοντος κατά την επεξεργασία.

Αξίζει να τονιστεί το χαμηλό λειτουργικό κόστος προς όφελος του Δήμου.

Ο Δήμος Άνδρου αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης που ταλανίζει το νησί εδώ και σαράντα χρόνια και τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά την υπάρχουσα χωματερή για το σκοπό αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.