Την Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών η παρουσίαση του τιμητικού τόμου με τίτλο: «Ανταπόδοση. Μελέτες βυζαντινής και μεταβυζαντινής αρχαιολογίας και τέχνης προς τιμήν της καθηγήτριας Ελένης Δεληγιάννη-Δωρή.

Η Ελένη Δεληγιάννη –Δωρή, επίκουρη καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας,  ολοκλήρωσε τη θητεία της στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αύγουστο του 2007. Πρόκειται για πορεία πολύπλευρη και γόνιμη σε διδακτικό έργο, ανασκαφική έρευνα και δημοσιεύματα, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα σε όλους τους τομείς καθώς επιβλέπει διδακτορικούς φοιτητές, αλλά και διευθύνει την ανασκαφική έρευνα του ενετικού Επάνω Κάστρου της Άνδρου. Ο συλλογικός αυτός τιμητικός τόμος ολοκληρώθηκε με τις συμβολές 24 μαθητών της κ. Ελένης Δωρή. Οι μελέτες συνεισφέρουν στην έρευνα της ύστερης βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου με την παρουσίαση αδημοσίευτων μνημείων και πρωτότυπων προσεγγίσεων εικονογραφικών θεμάτων. Παρουσιάζονται τοιχογραφίες, φορητές εικόνες, εκκλησιαστικά μνημεία, οχυρωματικά έργα, κοσμικά κτήρια βιοτεχνικών χρήσεων, αλλά και χαρτογραφία, κεραμική και μεταλλοτεχνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.