«Να αξιοποιήσουμε τη δημιουργική δύναμη της γης των νησιών μας»

Τη συνολική πολιτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων ανέλυσε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας κατά τις επαφές που είχε σε Τήνο και Άνδρο την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πουλή Γιάννη και τον ειδικό σύμβουλο Κολιάδη Αντώνη.

Ο κος Παμπάκας συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών Άνδρου και Τήνου, καθώς και της ομοσπονδίας Αλιέων Κυκλάδων.

Στο Δημαρχείο της Άνδρου και  στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητηρίου του νησιού, διεξήχθη ένας ευρύς και εποικοδομητικός διάλογος για τις προκλήσεις που πρέπει να απαντηθούν, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει ο πρωτογενούς τομέα, ώστε τα τοπικά μας προϊόντα να προωθούνται σε περιφερειακό και όχι μόνο επίπεδο.

Στις επαφές συμμετείχαν οι: Γλυνός Γιάννης – Δήμαρχος Άνδρου, Ίσαρης Κωνσταντίνος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής ενότητας Άνδρου, Λοτσάρης Δημήτρης- περιφερειακός σύμβουλος Άνδρου, Πρόκος Ηρακλής- Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορθίου Άνδρου, Φρατζέσκος Αθανάσιος- Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαυρίου Άνδρου, Κουλούρης Σταμάτης-Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Πιτροπού Άνδρου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Υδρούσας Άνδρου “Η Αρχόντισσα του Αιγαίου”, Αγροτικός συνεταιρισμός Γυναικών Κορθίου Άνδρου «Η ΑΓΡΟΜΕΛΙΣΣΑ», και υπηρεσιακοί παράγοντες υπηρεσίας Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής.

Και στα δύο νησιά, ο αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων εξηγώντας τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα προγράμματα επιδότησης και δόθηκαν οδηγίες για θέματα σταυλισμού και άλλα, σχετικά με το ζωικό και φυτικό τους κεφάλαιο.

«Να αξιοποιήσουμε τη δημιουργική δύναμη της γης των νησιών μας» τόνισε ο κ. Παμπάκας, καλώντας τους παραγωγούς να συνειδητοποιήσουν τον πλούτο των τοπικών μας προϊόντων και να πιστέψουν στις αναπτυξιακές προοπτικές του πρωτογενή τομέα.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αλιέων Παράκτιας Αλιείας Κυκλάδων, κο Ζάννε Δημήτρη, συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.