Οι Κυκλάδες εκπέμπουν sos καθώς βουλιάζουν στο πέλαγος της αδιαφορίας και των σκουπιδιών.

Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα νησιά μας, με τα σκουπίδια να τα «πνίγουν», δεν έχει προηγούμενο. Σήμερα, η αποκομιδή των σκουπιδιών στα περισσότερα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων υλοποιείται αποσπασματικά και βασίζεται στο φιλότιμο και στον εθελοντισμό κατοίκων και δημοτικών αρχών.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι βλέπουν από τη μια τα σκουπίδια να συσσωρεύονται και από την άλλη την πολιτεία να αγνοεί προκλητικά τις έντονες και συνεχείς εκκλήσεις των δημοτικών αρχών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Άνδρος κ.α., εκπέμπουν ΣΟΣ εδώ και πολύ καιρό προς την ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς μέρα με τη μέρα το πρόβλημα με τα σκουπίδια γίνεται οξύτερο και η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Η ζημιά που προκαλείται από αυτή την εικόνα, στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας, είναι ανεπανόρθωτη.

Επιτέλους, καλή είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, καλή είναι η επικοινωνιακή διαχείριση αλλά προηγείται η αντιμετώπιση και λύση σε προβλήματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι αυτό της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.