… όλα όσα έγιναν (ή δεν έγιναν) τον τελευταίο μήνα!!!

Δεν έχει τέλος το σίριαλ της παράνομης χωματερής στη Σταυροπέδα. Καθημερινά προστίθενται νέα «επεισόδια», όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το παρακάτω «ημερολόγιο», χωρίς –δυστυχώς- να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Ο Δήμαρχος κ. Γλυνός υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τον καθυστερούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των υπουργείων. Η χωροθέτηση ενός ΧΥΤΥ που θα έλυνε το πρόβλημα. μπορεί να είναι το ιδανικό ζητούμενο, αλλά ακόμη δεν έχει ούτε καν επιλεγεί ο φορέας που θα κάνει τη μελέτη για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου.

  Στο μεταξύ σύμφωνα με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Μπιρμπίλη στις 30 Ιουνίου κλείνει η Σταυροπέδα, ενώ το δικαστήριο απαγορεύει την ρίψη σκουπιδιών στον συγκεκριμένο χώρο.

Ας δούμε, με χρονολογική σειρά, τις εξελίξεις του τελευταίου μήνα για το θέμα:

  Παρασκευή, 13 Μαΐου: Συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» επισκέπτεται το χώρο της παράνομης χωματερής στη Σταυροπέδα, προκειμένου να τραβήξει πλάνα και να κάνει ρεπορτάζ. Στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού μίλησαν ο δήμαρχος κ. Γλυνός – ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει που αλλού να πάει τα σκουπίδια μέχρι να βρεθεί λύση-, ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Θωμάς και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μηνδρινός, κάτοικος του Ζαγανιάρη. Την ώρα που το συνεργείο τραβούσε πλάνα, φορτηγό έριχνε μπάζα στη χωματερή! Παρά την απαγόρευση του δικαστηρίου…

Κυριακή, 15 Μαΐου: Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης κ. Χατζημιχάλης, δηλώνει σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι μοναδική λύση αποτελεί η δημιουργία ΧΥΤΥ στο νησί, το συντομότερο δυνατό. Λύση για την οποία παλεύουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι των χωριών Πιτροφού και Ζαγανιάρη.

Πέμπτη, 19 Μαΐου: Ο Δήμαρχος Άνδρου εκδίδει δελτίο τύπου, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται χέρι – χέρι σε όλα τα καταστήματα του νησιού, με το οποίο τους ενημερώνει ότι οι κάτοικοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια -και δικαιώθηκαν- δυσφημούν την Άνδρο και βλάπτουν οικονομικά τους επαγγελματίες δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατοίκων που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και καλώντας τους να αποσύρουν τις προσφυγές τους!

Πέμπτη 26 Μαΐου: Εκδικάζονται, στη Σύρο, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι Σύλλογοι των χωριών Πιτροφού και Ζαγανιάρη, κατά του Δήμου Άνδρου, με τα οποία ζητούν να απαγορευτεί η ρίψη σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή, καθώς –έπειτα από την κατολίσθηση του Φεβρουαρίου- τα σκουπίδια καταλήγουν στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε γνωστό ότι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να μεταφέρει τα απορρίμματα του νησιού στην Κρήτη! Το δικαστήριο ζήτησε από τις δυο πλευρές να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, ώστε να τα μελετήσει και να προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου. Χρονικά, δηλαδή, το ίδιο διάστημα που –σύμφωνα με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Μπιρμπίλη- θα σταματήσει να λειτουργεί η παράνομη χωματερή της Σταυροπέδας…

Σάββατο 28 Μαΐου: Οι Σύλλογοι των χωριών Πιτροφού και Ζαγανιάρη μοιράζουν στους επαγγελματίες της Άνδρου δελτίο τύπου, το οποίο αποτελεί απάντηση στα όσα υποστήριξε η δημοτική αρχή περί «δυσφήμισης του νησιού» και «πρόκλησης ζημιάς στους επαγγελματίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.