Της  Δανάης Α .Μπασαντή

Στον απόηχο των μεγάλων κινητοποιήσεων που γίνονται στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την χώρα η Άνδρος δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο πανηγύρι της αγανάκτησης ούτε φυσικά να μην υποστεί άμεσα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Πως όμως οι νέοι του νησιού μας αλλά και όσοι ζουν στην υπόλοιπη χώρα αντιδρούν, σκέφτονται και αντιλαμβάνονται όλο αυτόν τον χείμαρρο των πληροφοριών και των καταστάσεων που καθημερινώς ζουν ή μαθαίνουν απ’ τα μέσα ενημέρωσης ή το διαδίκτυο;

Κρίνοντας λοιπόν από τον εαυτό μου κάθε φορά που παίρνω την τολμηρή απόφαση να παρακολουθήσω τις ειδήσεις στην τηλεόραση σε όποιο κανάλι και να στρέψω τους δέκτες μου θα δω παρουσιαστές, σχολιαστές και δημοσιογράφους με περισπούδαστο σοβαροφανές ύφος να εκθειάζουν την κατρακύλα μας! Άσε πια το «παιχνίδι» των άγνωστων λέξεων! Βγαίνουν στα παράθυρα ειδικοί και επαΐοντες αραδιάζοντας οικονομικούς όρους που, αδυνατώντας να καταλάβεις τι λένε, σου προκαλούν διανοητική κράμπα! «Θα ανεβούνε τα σπρέντς!!» μας απειλεί ο παρουσιαστής των ειδήσεων διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του.

Παραδοσιακά, το χορό σέρνουν πρώτοι οι εκπρόσωποι και οι βουλευτές των κομμάτων μας. Αγωνίζονται να πείσουν τον ελληνικό λαό για τον πατριωτισμό τους, την υπευθυνότητα τους, και την ακεραιότητα που τους διακατέχει. Έτσι που η Βουλή κάποιες φορές να θυμίζει περισσότερο τα καθίσματα του θεάτρου της Επιδαύρου, στην καλύτερη περίπτωση και του Καραγκιόζη στην χειρότερη, παρά τα έδρανα της δημοκρατίας. Και όλοι τους αυθεντίες… Δεν έφταιξαν ποτέ και για τίποτε, δεν  χρειάστηκε να διορθωθούν, να μετανιώσουν, να παραδεχτούν βρε αδερφέ πως κάτι δεν πήγε καλά. Οι παραδόσεις δύσκολα αλλάζουν..!

Μετά απ’ όλα αυτά τι άποψη μπορεί να έχει ένας νέος και άπειρος στην πολιτική; Ως πολίτης του αύριο, τι στάση θα μπορούσε να υιοθετήσει; Πολύ πιθανόν να παρασυρθεί από τον όχλο, ακολουθώντας εφήμερες μόδες και κινήματα ή στην  καλύτερη των περιπτώσεων να μείνει απαθής και αδιάφορος.

Είναι προφανές πως μοναδικό μας εφόδιο σε αυτή την άνιση μάχη με τα παραπάνω «θηρία» της πολιτικής και της επικοινωνίας, αλλά και με τις δικές μας φοβίες και στερεότυπα, είναι η λογική. Και μοναδικό όπλο ενάντια στην τρέλα της εποχής μας παραμένει το χιούμορ..!!

 Γι’ αυτό stay cool και be happy!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.