Εκπληκτική ήταν η φωτογραφική έκθεση του Νίκου Βανδώρου με τίτλο Land Escapes  που οργανώθηκε τον Οκτώβριο στην αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος. Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011.

Παράλληλα ο ζωγράφος Γιώργος Σαλταφέρος παρουσιάζει έργα του από την καινούργια ενότητα με τίτλο « Yγρές αντανακλάσεις», στον χώρος τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη  συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής. «Επίσκεψη από το Βερολίνο 2011.Οι υγρές αντανακλάσεις του καλλιτέχνη αποτελούν ενότητα που αναπτύσσεται πάνω στον στίχο του Ναζίμ Χικμέτ «Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει». Κάθε έργο είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο τόσο για τον θεατή, όσο και για τον ζωγράφο, που σχηματοποιεί την αέναη κίνηση, το υγρό στοιχείο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις  28 Ιανουαρίου 2012.

Στο μεταξύ η Άννα Γρηγόρα συμμετέχει με έργα της στην ομαδική εικαστική έκθεση «Ιστορίες των Χριστουγέννων» που οργανώνεται από το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή και επιμελείται η Ιρις Κρητικού. Η έκθεση διαρκεί μέχρι 21 Ιανουαρίου 2012.

«Ο καπετάνιος του Κάβο Ντόρο» είναι ο τίτλος του καινούριου βιβλίου της Χριστίνας Ραΐση Μανάλη που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Λεξίτυπον». Το βιβλίο αφορά «Διηγήσεις από ήρωες και ηρωίδες με βιώματα αγάπης, έρωτα και προσμονής. Καπετανοκύρηδες και θαλασσοκυρές μας περιγράφουν τη ζωή και τη μοίρα τους…»

Ο Σύνδεσμος «Οι φίλοι του ελληνικού νησιού και της θάλασσας» συνεχίζοντας τις προσπάθειες για στενότερη επικοινωνία με τα παιδιά των νησιών και των παράκτιων περιοχών προκηρύσσει και αυτή τη χρονιά το Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα: «Θαλασσινά Παραμύθια» Τα έργα (διαστάσεις 30Χ50 εκ.) θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2012 στη διεύθυνση: «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» Αλεξανδρουπόλεως 23, 115 27 Αθήνα Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου. Στο κάθε έργο να αναγράφεται το όνομα, η τάξη ή η ηλικία του παιδιού και ο τίτλος του παραμυθιού. Την αξιολόγηση θα αναλάβουν έγκριτοι εικονογράφοι και η βράβευση των 3 πρώτων έργων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα την ερχόμενη Άνοιξη. Τα καλύτερα έργα  από τις ζωγραφιές θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου: www.filoitounisiou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.