Την οριστική παύση του χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Άνδρου, στη Σταυροπέδα, αποφάσισε στις 5 Ιανουαρίου 2012 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Η απόφαση, που έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, αναφέρει τα εξής: «(ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αποφασίζει) Την παύση λειτουργίας του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) στην περιοχή Σταυροπέδα, στη νήσο Άνδρο του Νομού Κυκλάδων.

Ο Δήμος Άνδρου υποχρεούται να διαθέτει τα απόβλητά του σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και να μεριμνήσει για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση του παραπάνω ΧΑΔΑ.

Επίσης, υποχρεούται να συντάξει Μελέτη Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.»

Με την ίδια απόφαση, ο Περιφερειάρχης ορίζει τριμελή επιτροπή, η οποία θα διασφαλίσει την οριστική παύση της λειτουργίας, καθώς και την διακοπή της πρόσβασης προς το χώρο, με τεχνικά μέσα. Τέλος, ο Περιφερειάρχης απειλεί τον Δήμο Άνδρου με κυρώσεις, στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.