Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Άνδρου συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2011, στο πλαίσιο της διοργάνωσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  της τουριστικής προβολής των  νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO Θεσσαλονίκης από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2011. Η τουριστική έκθεση Philoxenia αποτελεί την κορυφαία συνάντηση επιχειρηματιών από τον χώρο του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το περίπτερο της Άνδρου επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα της έκθεσης πολλοί παράγοντες από τη Βόρεια Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υφυπουργοί Τουρισμού  κ. Γ. Νικητιαδής και Π. Αλιβιζάτος. Επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, βουλευτές και πολλοί αιρετοί του Νομού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Ως επίσημοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γέωργιος Πουσσαίος καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού. Όσοι πέρασαν από το περίπτερο της Άνδρου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πεζοπορικό τουρισμό. Στους ενδιαφερομένους δινόταν ο χάρτης με τις διαδρομές που έχουν χαρτογραφηθεί από την Αναπτυξιακή Άνδρου Α.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Αιγαίου και τη Νομαρχία Κυκλάδων, καθώς και για τα μοναστήρια του νησιού για τα οποία μάλιστα ο Δήμος Άνδρου το 2011 με τη σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Γεώργιου Δάμπαση και την χορηγία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Golden Star Ferries προέβη στην παραγωγή DVD για τα μοναστήρια του νησιού.

Επίσης φέτος για πρώτη χρονιά από το περίπτερο της Άνδρου προωθήθηκε μία άλλη μορφή εναλλακτικού τουρισμού ευρύτατα διαδεδομένη σε άλλα νησιά, ο καταδυτικός τουρισμός που με πρωτοβουλία του επιχειρηματία/ξενοδόχου κ. Φίλιππου Περράκη αναπτύσσεται στο νησί μας. Η Άνδρος διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να γίνει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής καταδυτικός προορισμός. Άλλωστε σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ο καταδυτικός τουρισμός θα ενταχθεί στους άξονες προτεραιότητας της τουριστικής προβολής που έχει ανακοινώσει το υπουργείο και υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ.

Για άλλη μία χρονιά τα ανδριώτικα γλυκά, προσφορά των επαγγελματιών του νησιού μας όπως και τα υπόλοιπα παραδοσιακά προϊόντα, το τσίπουρο, τα παξιμάδι, το τυρί καθώς και το νερό ΣΑΡΙΖΑ ήταν εκείνα που κέρδισαν τους Βορειοελλαδίτες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ι. Γλυνός ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο περίπτερο της Άνδρου τους κ. κ. Στέλιο Πολυκράτη Πρόεδρο Ενοικιαζομένων Δωματίων Μπατσίου, τον κ. Στράτο Κολοβό, τον κ. Φίλιππο Περράκη, την κ. Μαρία Μαργέτη, τον κ. Κυριάκο Μουστάκα, την κ. Μαργαρίτα Στεφανή καθώς και όλους τους επιχειρηματίες που προσέφεραν τα προϊόντα τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών της έκθεσης και συνέβαλαν σε περίοδο οικονομικής κρίσης στην προβολή του νησιού μας: Συγκεκριμένα: Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μπατσιου, Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χώρας, Σύλλογο Επαγγελματιών Μπατσίου, Σύλλογο Επαγγελματιών Γαυρίου, Σύλλογο Γυναικών Ανδρου, Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Υδρούσας Άνδρου «Η αρχόντισσα του Αιγαίου»Ανθό Γαυρίου, Φούρνος Τούντα, Ανδριακόν Παντοπωλείον Μπατή Γιάννη Asterix Κοπελάκη Ζωή, Φούρνος Δημητρίου Θωμά, «Ερμής» Ζαχαροπλαστείο, Φούρνος Γαρύφαλλου, Μέλι Ζούμπερης, Εργοστάσιο Σάριζα, «Ροδοζάχαρη Περτέση Αντωνίας, Ζαχαριοπλαστείο Λυγίζος, Ζαχαροπλαστείο Φυρίος, «Λασία», Πρακτορείο Γ. Μπατή.

Η Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής

Αθηνά Μακρή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.