«Το ζήτημα της μονοδρόμησης της κυκλοφορίας έμπροσθεν των καταστημάτων,  από το Ξενοδοχείο “Χρυσή Ακτή” και έως το Ηρώων του Μπατσίου, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού στη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2012 στον Πολυχώρο Μπατσίου.

Η Δημοτική Αρχή Άνδρου, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Μπατσίου, κάλεσε τους κατοίκους σε γενική συνέλευση, ώστε να ακούσει τους προβληματισμούς και την επιχειρηματολογία τους και να πληροφορήσει τους Δημότες για τις προθέσεις και το σχεδιασμό επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Γλυνός κατανοώντας τη δυσφορία και την αγανάκτηση των κατοίκων του Μπατσίου για το εν λόγω θέμα, τόνισε ότι η επίλυση του ζητήματος όσο και αν φαίνεται απλή απαιτεί αφ΄ενός την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε οι όποιες ενέργειες να είναι νόμιμες και αφ΄ετέρου το σχεδιασμό  κάθε νέας πράξης με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων και προς όφελος όλων.

Ο Αντιδήμαρχος, της περιοχής κ. Κωνσταντίνος Μαγουλάς επεσήμανε την πολυπλοκότητα του ζητήματος. Όμως όπως ο ίδιος υποστήριξε πρέπει να βρεθεί λύση διότι ο μονόδρομος έχει δυσκολέψει την καθημερινότητα των κατοίκων του Μπατσίου  ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά τόνισε  δυστυχώς  τα προβλήματα που δημιούργησε η κατασκευή του πεζοδρομίου είναι περισσότερα από αυτά που έλυσε. Η πρότασή μας είναι ο δρόμος να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, διπλής κατεύθυνσης, να κοπεί το πεζοδρόμιο στα σημεία όπου είναι αδύνατη η διέλευση δύο οχημάτων και να κλείνει το κέντρο του Μπατσίου τις βραδινές ώρες κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης θεωρείται αναγκαία η αποκατάσταση του ξύλινου διαδρόμου στα σημεία που έχει καταστραφεί καθώς και μελλοντικά η κατασκευή κρεμαστού πεζοδρομίου από την εξωτερική πλευρά του δρόμου στα σημεία όπου αυτό είναι εφικτό.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής θεωρούν  ότι η μονοδρόμηση είναι ένας βασικός παράγοντας που έχει συμβάλει στην οικονομική ύφεση των επιχειρήσεών τους  για τους κατωτέρω λόγους:

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ  δεν μπορούν να περάσουν από το εν λόγω σημείο, με συνέπεια:

να μην διευκολύνονται οι επισκέπτες του νησιού που χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία.

να περιορίζεται η οπτική επαφή των επισκεπτών που διαμένουν σε άλλες περιοχές της Άνδρου με την παραλία του Μπατσίου, αφού τα λεωφορεία διέρχονται στον Επαρχιακό δρόμο, με αποτέλεσμα να μην επιλέγεται το Μπατσί ούτε ως τόπος διασκέδασης.

να ταλαιπωρούνται όσοι διαμένουν στην εν λόγω περιοχή και χρησιμοποιούν συγκοινωνία.

Η μονοδρόμηση δεν επιτρέπει, ενώ πριν το μονόδρομο συνέβαινε, το κλείσιμο του δρόμου μετά τις 21.00 μπροστά από τα καταστήματα τους θερινούς μήνες, ώστε ο κόσμος να μπορεί να κινείται με ασφάλεια και να απολαμβάνει τον περίπατο, το φαγητό και το ποτό.

Επιπροσθέτως ο μονόδρομος έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο απ΄όλους τους μόνιμους κατοίκους που είναι αναγκασμένοι να επιβαρύνονται οικονομικά καταναλώνοντας περισσότερα καύσιμα καθώς και να σπαταλούν χρόνο, αφού καθημερινά κινούνται περισσότερο από μία φορά κυκλικά στο Μπατσί.

Στο τέλος ζητήθηκε στους παρευρισκομένους να εκφράσουν εγγράφως την άποψή τους σχετικά με το μονόδρομο στο εν λόγω σημείο και τελικά 185 δήλωσαν υπέρ της διπλής κατεύθυνσης και 15 υπέρ της μονοδρόμησης.»

Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.