Ο αείμνηστος Σταύρος Απέργης, αρχισυντάκτης της Ελευθεροτυπίας, έξυπνος άνθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ, συνήθιζε χαριτολογώντας να λέει: «Όποιος δεν λέει επωνύμως την άποψή του, δεν έχει δικαίωμα να έχει άποψη»…

Η εφημερίδα έχει στο αρχείο της πολλές ανώνυμες επιστολές και προς τιμήν των «Anonymous», για τους οποίους πολύς ντόρος έγινε τελευταία, δειγματοληπτικά δημοσιεύει παρακάτω 2 εξ’ αυτών και μεταφέρει το ανώνυμο, οργίλο τηλεφώνημα αναγνώστη, ο οποίος εξανέστη με την βράβευση του Νίκου Φράγκου από τον Δήμαρχο Ανδρου. «Χάθηκαν οι Ανδριώτες;» είπε χαρακτηριστικά. «Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο, αλλά επωνύμως» λέμε εμείς. παρ’ όλα αυτά η στιχομυθία αναφέρεται ως δείγμα ελευθερίας…

Χαρείτε τους Anonymous αυτής της έκδοσης. Ίσως γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ανώνυμη δημοσίευση…

Ανώνυμα 1

Αθήνα 5     Ιανουαρίου    2012

Αγαπητοί εκδότες της ΑΝΔΡΙΑΚΗΣ καθώς και αρθογράφοι,

Διάβασα   με προσοχή τα γραφόμενα σας σχετικά μετά σκουπίδια  του Δήμου Ανδρου   και θέλω με την ταπεινή μου σκέψη γνώμη   παρτε τω όπως θέλετε   να κάνω   προς όλους  τους αγαπητούς μου συμπατριώτες και   ιδιαίτερα στους πεφωτισμένους κατά καιρούς αρθογράφους μια απλή   και συγκεκριμένη ερώτηση: Σκουπίδια υπάρχουν παντού θέλω να πω ότι σκουπίδια   παράγονται από τους δημότες σε όλα τα μέρη διότι είναι κάτι το φυσικό  αυτό που θέλω να μου   απαντήσουν οι συμπατριώτες μου στα άλλα νησιά των Κυκλάδων οπού ανοικομαι και εμείς οι ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ εννοώ ΤΗΝΟ- ΜΥΚΟΝΟ- ΠΑΡΟ- ΝΑΞΟ- ΣΥΡΑ πρωτεύουσα και τέλος πάντων σε όλα τα λοιπά νησιά τι τα κάνουν τα σκουπίδια που τα αφήνουν; μήπως θα πρέπει να το ψαξωμε.

Βέβαια λύσεις υπάρχουν πολλές και διαφορές εφικτές και μη δεν θα τις απαριθμήσω διότι δεν είναι σκόπιμο μια όμως εξ αυτών είναι η πλήρης ανακύκλωση και άλλη να  αντικαστησομε τον εκλεγμένο δήμαρχο με άλλο της αρεσκείας μας μια και δεν ανήκει  εις δεξιά αλλά στην αριστερά είναι και αυτή μια λογική λύση. Τέλος θέλω να κάνω μια ταπεινή προτροπή προς όλους τους συμπατριώτες μου δεξιούς αριστερούς πράσινους κόκκινους κίτρινους και γενικά όλων των χρωμάτων ότι για να έχουν την δύναμη να βρουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα   αγαπημένοι και μονιασμένοι ως ένα σώμα και τότε θα μπορούν να βρουν λύσεις στα προβλήματα είτε είναι τα σκουπίδια είτε είναι η αποχέτευση (βρόμα) της πλακουρας! βιολογικός καθαρισμός λυμάτων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΑΝΟΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμα 2

Αξιότιμοι   Κύριοι,

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η ανωνυμία μου δεν με επαινεί και δεν με τιμά και δεν είναι αποδεκτή αλλά θέλω να πω τρεις  αλήθειες σχετικά με την φωτογραφία του Κου Μακρογκίκα που δείχνει μια μικρή χωματερή στο κέντρο της πόλεως ΑΝΔΡΟΥ.

Η φωτογραφία δείχνει μια μικρή αυλή ενός αρχοντόσπιτου της ΑΝΔΡΟΥ η όποια είναι στην αριστερή πλευρά του σπιτιού όπως το βλέπομε από τον δημόσιο δρόμο. Πάνω από την αυλή είναι η κυρία είσοδος του σπιτιού. Δυστυχώς το σπίτι αυτό έχει εγκαταλειφθεί και η μεν δεξιά πλευρά του έχει γκρεμιστεί η δε αριστερή έχει γίνει σκουπιδότοπος. Μέσα στο σπίτι υπάρχουν αλλά τόσα σκουπίδια. Τα σκουπίδια αυτά βρίσκονται εκεί διότι κάποιος η κάποιοι αδιαφορούν

Πρώτον: Αδιαφορεί  ο ιδιοκτήτης του σπιτιού διότι το έχει αφήσει στην τύχη του   με αποτέλεσμα  να ερειπωθεί  και να καταντήσει σκουπιδότοπος παντός είδους… Βέβαια είναι δικαίωμα του και δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο.

Δεύτερον: Αδιαφορεί η δημοτική αρχή, οι αρμόδιοι  στον δήμο.

Εδώ συμβαίνει το εξής: Όταν είναι να γίνουν δημοτικές εκλογές οι ενδιαφερόμενοι   ανακαλύπτουν ότι η μικρή αυτή αυλή είναι προέκταση του δημοσίου δρόμου και προθυμοποιούνται να την καθαρίσουν βέβαια αποβλέποντας στην ψήφο των δημοτών. Μετά τις εκλογές και όταν εξασφαλίσουν αυτό που επιδιώκουν τότε η αυλή ανήκει στο σπίτι. Έτσι λοιπόν δεν γίνεται τίποτα.

Και τέλος ο πραγματικός ένοχος είναι ο ασυνείδητος και απολίτιστος δημότης η επισκέπτης ο όποιος αφού δέσει την σακούλα των σκουπιδιών με δυο η περισσότερους κόμπους και φτάσει στο σημείο αυτό, σκέπτεται γιατί να την κουβαλώ τόσες σκάλες επάνω μέχρι τον κάδο δεν την αφήνω εδώ και έτσι η μια μια οι δυο ένδεκα και οι τρεις εκατό ένδεκα. Η μικρή αυτή χωματερή δεν είναι πρόσφατη υπάρχει εδώ και 2-3 χρόνια βέβαια κατά διαστήματα καθαρίζεται αλλά και πάλι  καταλήγει στην ίδια κατάσταση.

Όλα αυτά είναι ωραία και καλά αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια λύση διότι αυτή η μικρή χωματερή είναι πρώτα από όλα αντιαισθητική θέλω να πω ότι δεν κάνει καλή εντύπωση στον επισκέπτη-τουρίστα διότι κάνει την απλή σκέψη, ότι οι άνθρωποι που κατοικούν στον τόπο αυτό δεν τους αρέσει η καθαριότητα. Εκτός από καθαριότητα είναι και θέμα υγείας μια και οι χωματερές αποτελούν εστίες μολύνσεως και μικροβίων. Θα πρέπει λοιπόν να καθαρισθεί και απολυμανθεί αλλά και να τοποθετηθεί μια πινακίδα που να αποτρέπει να αφήνουν σκουπίδια όπως γίνεται στους αυτοκινητοδρόμους με  «Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ»

Διατελώ μετά τιμής

 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ    2012

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.