Αγαπητή Ανδριακή.

Μεγάλη ανάγκη και πολλές συζητήσεις –δυστυχώς μόνο- προκαλεί η αναζωπύρωση της οικονομικής δραστηριότητας της πατρίδας είτε αυτή ορίζεται ως Ελλάδα, ως Ανδρος, Βιτάλι, Άγιος Συμεών.

Σε όλες τις οικονομικές θεωρίες παρουσιάζεται ως αδήριτος ανάγκη προς επίτευξη των στόχων της οικονομικής προόδου η ύπαρξη και συντήρηση υποδομών μεταξύ βέβαια και άλλων μακροοικονομικών παραμέτρων. Εν ολίγοις στις δυο ως άνω περιοχές που τυγχάνουν από τον Δημιουργό πανέμορφες και στρατηγικά έχουν σημαντικότατη θέση έχοντας κατά το παρελθόν καταστεί πατρίδες σημαντικών Ελλήνων Μακεδονομάχοι, πολέμαρχος – παρατηρείται από πολλά χρόνια εγκατάλειψη οικιών αγροκτημάτων ενώ διαπιστώνεται ταυτόχρονη ανάπτυξη πέριξ της παραλιακής ζώνης κυρίως τα τελευταία χρόνια… Η οδική πρόσβαση όμως γίνεται από χωματόδρομο συντηρούμενο μεν αλλά… Ο σχεδιασμός της τοπικής εξουσίας πρώτιστα πιστεύω ότι θα ήταν η ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος δικτύου που χαρακτηρίζεται ως δημοτικό βάσει της με αρ. αποφ. 41/2006 του επαρχιακού συμβουλίου Άνδρου, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα δυο χωριά και ταυτόχρονα να συνδέει την παραλιακή ζώνη…

Το οικονομικό ζήτημα όμως… ήδη απεντάχθησαν της επιχορήγησης των ΕΣΠΑ 1500 (!!!) έργα ως μη αρχίσαντα ποτέ! Ο περιφερειάρχης μας παρακάλεσε τους δημάρχους των Κυκλάδων πρόσφατα για μελέτες νέων έργων. Για να μην πάνε τα κονδύλια στην … Ισπανία. Πρέπει συνεπώς όλοι μας, άρχοντες και αρχόμενοι να προσπαθήσουμε και «όστις ζητεί ευρίσκει».

Ευχαριστώ.

Ανδρέας Ν. Μακρογκίκας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.