Σε μια εποχή όπως η σύγχρονη, που ο λόγος για τα προβλήματα της φτώχειας επανέρχεται στην επικαιρότητα, επανέρχεται, επίσης, η συζήτηση για τη συλλογική ευθύνη, την ανταποδοτικότητα του ατόμου προς την κοινωνία, την αίσθηση της κοινότητας.

Η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων δραστηριοποιείται σε θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και μορφωτικού ενδιαφέροντος με στόχο να συμβάλει στην προβολή και ανάπτυξη της νήσου Άνδρου. Σε αυτό το πλαίσιο, υιοθέτησε την έρευνα και την έκδοση της μελέτης της ιστορικού Ελένης Μπενέκη σχετικά με τα κληροδοτήματα που σχετίζονται με την Άνδρο, προκειμένου να γίνει γνωστή η κοινωνική προσφορά των Ανδριωτών κατά τον 19ο και 20ό αιώνα εκδίδοντας ένα καλαίσθητο βιβλίο. Το πόνημα μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνον ως ένα υπομνηστικό ανθρώπων και αγαθοεργών προθέσεων, που καλεί προς μίμηση, αλλά και ως ένας ιδιότυπος οδηγός έργων, δημοσίων και κοινωφελών, που ακόμη καθορίζουν το τοπίο της Άνδρου.

Η παρουσίαση του έγινε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.