Η «άγνωστη» στο εξωτερικό Άνδρος εντυπωσίασε τους tour operators του εξωτερικού που αποζητούν «παρθένα» μέρη, φυσικό πλούτο και περιοχές που δεν απευθύνονται στο μαζικό τουρισμό, με τα συγκριτικά έναντι άλλων προορισμών (σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα) «μειονεκτήματά της», όπως η μη κατασκευή  αεροδρομίου στο νησί και η μικρή περίοδος τουριστικής κίνησης . Για πρώτη φορά το νησί μας με δικό του stand συμμετείχε με δύο μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Excel.

Η παρουσία της Άνδρου σε έκθεση τουρισμού στο εξωτερικό ,αποτελούσε εδώ και πολλά χρόνια επιθυμία των επαγγελματιών. Φέτος λοιπόν, παρά την οικονομική κρίση, με την κάλυψη των εξόδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόσο του κόστους συμμετοχής στην έκθεση όσο και της μετάφρασης και εκτύπωσης έντυπου υλικού για την Άνδρο,  η προσδοκία έγινε πράξη. Το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου ψήφισε θετικά υπέρ της συμμετοχής του Δήμου  στην έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, με την ψήφιση του ποσού των 1.500€ για την κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης των εκπροσώπων και μεταφοράς των εντύπων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Άνδρου, κ. Φίλλιπος Περράκης και κ. Μαργαρίτα Στεφανή ,πραγματοποίησαν  πολλές συναντήσεις με tour operators οι οποίοι  έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τον πεζοπορικό τουρισμό, που φαίνεται ότι είναι το προϊόν που μπορεί να   δώσει ώθηση για την είσοδο της Άνδρου σε νέες αγορές χωρών του εξωτερικού. Το έντυπο υλικό μας, «Οδοιπορικό της Άνδρου» και ο πεζοπορικός χάρτης, αφορούσε συγκεκριμένα τον περιπατητικό τουρισμό και πρόσφερε μία ολοκληρωμένη εικόνα στον κάθε  ενδιαφερόμενο. Την έκθεση επισκέφθηκαν 38.735 επισκέπτες, κυρίως στελέχη της τουριστικής αγοράς. Θετική ήταν η γενική εικόνα που προέκυψε για την Ελλάδα στην έκθεση, όπου βρέθηκαν πάνω από 120 εκθέτες, παρά το περιορισμένο των διαθέσιμων πόρων.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Γλυνός, ιδιαίτερα υπερήφανος για τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου για την προβολή του νησιού μας στο εσωτερικό και εξωτερικό, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη των εξόδων του περιπτέρου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Άνδρου κ. Κωνσταντίνο Ίσσαρη για τις ενέργειές του ώστε να μεταφραστεί και να εκτυπωθεί με χρήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το έντυπο υλικό που δόθηκε στην έκθεση, το Σύλλογο των Ενοικιαζομένων Δωματίων Μπατσίου για την προσφορά Πεζοπορικών Χαρτών  για τις ανάγκες της έκθεσης και την κ. Όλγα Καραγιάννη για τις κάρτες με την ηλεκτρονική σελίδα για τα μονοπάτια και χρήσιμες πληροφορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.