Τον γνώρισα το καλοκαίρι του 2007 στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Ήταν βοηθός προπονητή. Μάθαινε τα μικρά ιστιοπλοΐα. Ανάμεσα τους και η κόρη μου. Ενθουσιάστηκα και πήγα αρκετές φορές μαζί του με το συνοδευτικό σκάφος. Εκείνο το καλοκαίρι γνώρισα με άλλο τρόπο την θάλασσα. Άκουσα για τον άνεμο, τα ρεύματα, τις σπηλιάδες, τις μπουνάτσες. Έβγαλα πλήθος φωτογραφίες από τα μαθήματα ιστιοπλοΐας.

Τον παρακολουθούσα στις δίωρες ή τρίωρες διαδρομές να εξηγεί στα μικρά με υπομονή και χωρίς φωνές. Είχε μια ιδιότυπη συστολή. Συχνά αστειευόταν μαζί τους. Ήταν ένα ήσυχο και χαμογελαστό παιδί. Ήταν ένα μεγάλο και ζεστό καλοκαίρι…

Το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς ξανασυναντηθήκαμε στις προπονήσεις. Βγήκαμε πάλι μερικές φορές με το σκάφος. Μια χειμωνιάτικη μέρα πηγαίνοντας την κόρη μου στην προπόνηση είπε κοιτάζοντας την θάλασσα: «Αγαπώ την ιστιοπλοΐα. Όμως θα την είχα παρατήσει αν το καλοκαίρι δεν ξεκινούσα τα μαθήματα με τον Δημήτρη και τον Βασίλη. Ήταν τόσο ευγενικοί με τα λάθη μας…».

Το καλοκαίρι του 2008 βρεθήκαμε και πάλι. Συνέχισε βοηθός προπονητή μέχρι τους Αιγαιοπελαγίτικους στο Μπατσί. Κάποιες φορές στις προπονήσεις αργούσε. Τον έπαιρνε ο ύπνος και τον παίρναμε τηλέφωνο. Ερχόταν φουριόζος με ένα μηχανάκι.

Ξαναβρεθήκαμε κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά στον Όμιλο. Συζητήσαμε για τις νίκες και τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που είχε πάει ή ήθελε να πάει στο εξωτερικό.

Κάποια επόμενη χρονιά τον συνάντησα τυχαία στην ακτή της Νέας Μάκρης. Ήταν προπονητής του τοπικού Ομίλου. Τα είπαμε για ώρα. Χαιρετηθήκαμε εγκάρδια.

Την Κυριακή 17/2 η Μυρτώ μου είπε: «Κάτι συμβαίνει από χθες με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη. Στα facebook της Άνδρου πολλοί γράφουν «καλό ταξίδι Δημήτρη»…

Μου φάνηκε εξωφρενικό. Μετά από λίγο επιβεβαιώθηκε το κακό μαντάτο. Έψαξα αμήχανα το αρχείο με τις φωτογραφίες από εκείνο το μεγάλο και ζεστό καλοκαίρι που τον γνώρισα.

Την μέρα της εξόδου του βρέθηκα στην παραλία της Ραφήνας. Έβρεχε. Κοίταξα προς την μεριά της Άνδρου. Ήταν μια χειμωνιάτικη και μελαγχολική μέρα. Μπροστά η θάλασσα μουντή.

Το παιδί που γνώρισα σε μια γαλάζια καλοκαιρινή θάλασσα είχε φύγει. Σάλπαρε ξαφνικά. Όπως σαλπάρουν οι νέοι. Αφήνοντας πίσω τους μια ημιτελή διαδρομή στον χάρτη της ζωής και ένα μεγάλο κενό γεμάτο ερωτήματα…

Αντίο αγόρι μου…

Διαμαντής Μπασαντής

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με την αναγγελία του αδόκητου και ξαφνικού θανάτου του αθλητού μας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας συνελθόν εκτάκτως αποφάσισε τα εξής:

Να διαβιβαστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Να διατεθεί το ποσό των 200 ευρώ στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ.

Να κυματίσει μεσίστια η σημαία στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Α. επί τριήμερον.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος Αντίκλεια Τρικόγλου

Ο Γ. Γραμματέας Αναστάσιος Τσάμης  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.