Η εξοικονόμηση ενέργειας  στους  χώρους εκπαίδευσης και  η  αξιοποίησή της  μέσα από εγκεκριμένα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  είναι στις προτεραιότητες των εκπαιδευτικών για τη μετάδοση στους μαθητές μας της αρχής της αειφόρου ανάπτυξης. Όταν αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία βρίσκει συμπαραστάτες  χορηγούς , τότε το ζητούμενο γίνεται  πραγματικότητα . Σχετικά σας γνωρίζουμε ότι :

Α) Για το Δημοτικό Σχολείο Χώρας  και  το Νηπιαγωγείο της Χώρας όπως και για το Δημοτικό της Μεσσαριάς, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες (με ευγενική χορηγία  συμπολίτη μας).

Προχωράει η διαδικασία έκδοσης αδειών από την ΔΕΗ , καθώς  άρχισαν να εξετάζονται οι αιτήσεις για την Άνδρο , στο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στις στέγες». Πιστεύουμε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει προχωρήσει η  εγκατάσταση των συστημάτων.

Β) Στο Δημοτικό σχολείο  Χώρας Άνδρου καθώς και στο Νηπιαγωγείο  εγκαταστάθηκε δεξαμενή και σύστημα συλλογής βρόχινου νερού  για χρήση στις τουαλέτες και στο πότισμα των λουλουδιών . Πρόκειται για μια συνεργασία του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη, με τη Global Water Partnership Mediterranean, και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» της Coca Cola Τρία Εψιλον και Coca Cola Hellas.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους χορηγούς μας και κυρίως προς εκείνους  που  μεμονωμένα, διακριτικά  και πολύ αποτελεσματικά  βρίσκονται δίπλα μας  καθημερινά  και προωθούν καινοτόμες λύσεις για τα σχολεία μας.

Μαργαρίτα Κορκοδείλου Διευθύντρια του 10/θέσιου  Δημ. Σχολείου Χώρας Άνδρου και Δημοτική Σύμβουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.