Κ. Κολυδά

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου  Άνδρου διοργάνωσε στο Συνετί  λογοτεχνική  βραδιά  αφιερωμένη στο  πνευματικό  έργο της  Κατερίνας Ν. Κολυδά. Στην εποχή του άκρατου υλισμού που διανύουμε, και του «λογαριασμού» που πλέον όλοι «πληρώνουμε», υπάρχουν κάποιοι, γύρω μας, συνοδοιπόροι της «διπλανής πόρτας» που μπορούν ακόμη να ονειρεύονται, αισιοδοξούν και πραγματώνουν με τον βίο τους την έννοια του συνεπούς, σκεπτόμενου, συναισθηματικού Ανθρώπου.

«…Είναι  αρκετά  τα  βράδια κατά  τα  οποία,  ο  κόπος  από  την  καθημερινότητα που  μοιράζομαι  με  πολλούς  από  εσάς, ειδικά  την  χειμερινή  περίοδο – της μοναξιάς  και  της  επιβίωσης  μέσα  από  αυτήν –  γίνεται  γενεσιουργός  δύναμη συντροφικότητας  και  δημιουργίας, γίνεται  Λόγος  και  Διάλογος, γίνεται  να  τολμήσω  να πω  Επικοινωνία  και  Συνοδοιπορία, ένας  αντιπερισπασμός  στους  θορύβους  των καιρών  μας, των  χαλεπών, για  να  μπορούμε  να συναισθανόμαστε και  να  συνυπάρχουμε – παρ’ όλες  τις  διαφορές  μας, τις  ομοιότητες  και  τις  ιδιαιτερότητές μας…»

Με τα παραπάνω λόγια η Κατερίνα Κολυδά θα ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Συλλόγου  Φίλων  του  Λαογραφικού  Μουσείου  Κώστα Λιοπύρο για την οργάνωση της βραδιάς και θα ευχηθεί –εκφράζοντας την επιθυμία όλων μας, «ο Σύλλογος των  Φίλων  του  Λαογραφικού  Μουσείου  Συνετίου να πρωτοστατήσει ώστε το Συνετί, πέραν των κεκτημένων του να στοχεύσει λίγο πιο πέρα, να σηματοδοτήσει μέσω του  Συλλόγου μια αφετηρία, από την οποία να χαραχθεί ο δρόμος, η πορεία μας και οι ορίζοντές  μας…περισσότερο διευρυμένοι μα και προσηνείς.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.