Στη σημερινή μας επικοινωνία δεν θα ασχοληθώ με τις δημοτικές ελλείψεις και παραλείψεις. Έχει καταναλωθεί πολύ μελάνι άλλως τε για να λέμε πόσο στραβά αρμενίζουμε. Ενημερώνουμε με όποιο μέσο διαθέτουμε για  όσα συμβαίνουν.  Οι περισσότεροι ήδη έχετε σχηματίσει άποψη για τα τεκταινόμενα στο νησί μας.

Πιστεύω πως είναι καιρός να αναφερθούμε και σε ένα τομέα  που θεωρώ πως παίζει καθοριστικό ρόλο στην  κοινωνία και την καθημερινότητά μας, κυρίως όμως στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας.

Ένας τομέας λοιπόν, που έχει υποτιμηθεί και παραβλεφθεί από τις αρχές και τον πολιτικό σχεδιασμό στο νησί μας, είναι ο αθλητισμός. Ευτυχώς υπάρχουν σύλλογοι που με   ηρωικές προσπάθειες συντηρούν τις δραστηριότητές τους και καταφέρνουν  να  διασώζονται και ταυτόχρονα να προσφέρουν διεξόδους στα νέα παιδιά, δίνοντας μάχες χρόνο με το  χρόνο

«Νούς υγιής εν σώματι υγιές», έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας, αφού η άθληση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή φυσική κατάσταση ενός ανθρώπινου οργανισμού. Εκτός από την άσκηση του σώματος,  συντελεί στην πνευματική υγεία, ενώ παράλληλα μέσα από την εκτόνωση και την ψυχαγωγία που προσφέρει  συντελεί  στην ψυχική ισορροπία, που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης  και της απαξίωσης της πολιτικής ζωής,  σε εθνικό και  σε τοπικό επίπεδο, η Άνδρος κόντρα στους καταθλιπτικούς καιρούς, έχει τη δύναμη και  ασχολείται με τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο, ο στίβος, η ιστιοπλοΐα, ήταν μέχρι τώρα τα βασικά αθλήματα στον τόπο μας. Όλα αυτά έρχεται να τα πλαισιώσει επάξια και το άθλημα του μπάσκετ που πολύ γρήγορα  θα πρωταγωνιστήσει στο νησί.

Νέοι κάθε δεκαετίας από 16  μέχρι και 50 ακόμα χρονών, κάθε εβδομάδα βάζουν τα αθλητικά τους και αγωνίζονται για μια καλύτερη καθημερινότητα. Μέσα από την  ένταση και το δυναμισμό , στοιχεία του αθλητισμού,  πάνω από 100 ανδριώτες  αγωνίζονται  κόντρα στην κρίση  και στις κακές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε.

 Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω περισσότερο τα τεράστια οφέλη της άθλησης, γιατί είναι σε όλους από λίγο έως πολύ γνωστά.  Γι’ αυτό πρέπει  οι γονείς να ωθούμε  τα παιδιά μας από τις μικρές ηλικίες, προς τον αθλητισμό. Είναι κάτι που θα  δυναμώσει και θα ισχυροποιήσει τον χαρακτήρα τους και θα τα βοηθήσει να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και τις επικίνδυνες παγίδες του σημερινού τρόπου ζωής.

Στην Άνδρο, εδώ και πολλά χρόνια το μπάσκετ έχει αγαπηθεί ως σπορ,  τα τελευταία όμως δύο χρόνια, η ενασχόληση με το μπάσκετ έχει οργανωθεί και έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να ασχολούνται και  δεν είναι υπερβολή να πούμε  ότι «η Άνδρος παίζει μπάσκετ».

 Μέσα από αυτή τη προσπάθεια ευελπιστούμε να δώσουμε στους νέους εκείνα τα στοιχεία που θα τους χαρίσουν μια καλύτερη καθημερινότητα. Παράλληλα η ίδρυση ακαδημίας μπάσκετ θα δώσει σε πολλά μικρά παιδιά την δυνατότητα να ασχοληθούν με το άθλημα, δίνοντάς τους έτσι τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για μια υγιή και φυσιολογική εφηβεία.

Ύστερα από δύο τριήμερα  τουρνουά, δύο καλοκαιρινά αθλητικά τριβδόμαδα για μικρά παιδιά και δύο πρωταθλήματα «3 on 3» μπάσκετ, ωρίμασε πλέον και η ιδέα της ίδρυσης ενός πανανδριακού συλλόγου, που δεν θα εμπλέκεται με τις δραστηριότητες  κανενός άλλου συλλόγου στο νησί, βάζοντας έτσι ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Άνδρο.

Στη προσπάθεια αυτή όλα τα παιδιά από όλες τις περιοχές της Άνδρου,  έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας τις ελεύθερες ώρες τους στην ολοκλήρωση της ιδέας και της ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Η ιδέα και η συμμετοχή της Άνδρου στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων από την επόμενη χρονιά, έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.  Μοναδικό ίσως πρόβλημα, αλλά συγχρόνως πολύ σημαντικό είναι η απουσία κλειστού γυμναστηρίου στην Άνδρο, κάτι που θα αναγκάζει τις ομάδες μας να μεταβαίνουν στην Σύρο, αφού μόνο σε κλειστό γήπεδο πραγματοποιούνται οι αγώνες. Το κλειστό γυμναστήριο είναι θέμα καθαρά, πολιτικής βούλησης της τοπικής αυτοδιοίκησης  και δεν είναι της παρούσης για να το σχολιάσουμε.

 Είμαστε σίγουροι πως  όλοι οι Ανδριώτες θα βοηθήσουν να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, που  σκοπός της είναι η υγιής ανάπτυξη των παιδιών μας και φυσικά η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.

Το σημερινό άρθρο γνωρίζω πως ξεφεύγει από την ιδιότητά μου σαν γιατρός  και σαν δημοτικός σύμβουλος. Ίσως θεωρούσε κάποιος πως είναι υπερβολή να μιλάμε σήμερα για αθλητισμό, όταν κάποιοι δεν έχουν δουλειά και κάποιοι άλλοι τα φέρνουν δύσκολα με την καθημερινότητα.

Γνωρίζοντας όμως τα οφέλη της άθλησης και ανησυχώντας για το μέλλον των παιδιών μας, πιστεύω πως  ο αθλητισμός δίνει μια υγιή  διέξοδο καλλιεργώντας το σώμα, το μυαλό και την ψυχή της νεολαίας μας,  η οποία και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

 Η νεολαία είναι η ελπίδα του αύριο και αυτή την ελπίδα οφείλουμε να την κρατήσουμε άσβηστη. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε  και ένας τρόπος είναι να την οδηγήσουμε προς τον Αθλητισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.