Προς τον Πρόεδρο Ν.Α.Τ. κ, Γεώργιο Θεοτοκά

Κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών της Ενώσεως μας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για συνάντηση. Συνάντηση η οποία θα ήθελα να πιστεύω ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας συνεργασίας προς όφελος του ταμείου μας και των συναδέλφων ναυτικών.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Κύριε Πρόεδρε,

1) Όπως γνωρίζετε, με την με αριθμό πρωτ. 5432.2.16/2012 από 26/11/2012 Κοινή απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στο αρ 1 παρ. β’ αυτής ορίστηκε ότι: «Η κράτηση 4% εκ του νόμου υπόχρεη αρ. 19 Ν, 3918/2011 επί των καταβαλλομένων συντάξεων των ναυτικών αποδίδεται εξ ολοκλήρου για την κάλυψη των παροχών σε είδος». Από την παραπάνω ΚΥΑ προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κράτηση 4% (ΚΑΑΝ) πρέπει να υπολογίζεται επί της πράγματι καταβαλλομένης σύνταξης, δηλαδή στο ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

1) Ζητάμε την συμμετοχή μας στο Δ.Σ. του Ταμείου, Είμαστε ο μεγαλύτερος σε αριθμό ασφαλισμένων συνταξιούχων (Πλοίαρχοι Πάσης Τάξεως περί τις 10.000 και Μηχανικοί περίπου το ίδιο). Η σύνθεση του Δ.Σ. δεν είναι αντιπροσωπευτική μια και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των 72.000 χιλιάδων συνταξιούχων με μόνο 16-18 χιλιάδες εν ενεργεία, ναυτικών. Δεν είναι δυνατή η αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος λόγω υφιστάμενων νόμων. Πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένο να άλλαξει η σύνθεση του Δ.Σ. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση Ιωαν. παρουσία της Αντιπροέδρου Ν.Α.Τ. κας Κωστάκου ήταν θετικός ως προς την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο αριθμός των συνταξιούχων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

3)  Μητρώο ασφαλισμένων, Αποτελέσματα της απογραφής η οποία είναι σε εξέλιξη, εάν είναι γνωστά και πως θα ολοκληρωθεί ώστε να πάψει το Ταμείο μας να αιμορραγεί πληρώνοντας συντάξεις σε μη δικαιούχους. Το ζητούσαμε εδώ και τρία χρόνια

4) Ποιες είναι οι προοπτικές για την πληρωμή των εφ’ άπαξ, τα οποία παρά την πρόθεση που διατύπωσε ο κ. Υπουργός Εργασίας δεν έχει παρουσιασθεί καμία πρόοδος με αποτέλεσμα για μια και πλέον τριετία να μην έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι.

5)  Ζητάμε την γνωστοποίηση, του κατ’ έτος προϋπολογισμού του ταμείου μας ώστε να γνωρίζουμε την οικονομική του κατάσταση και επιτέλους να κλείσουν οι ισολογισμοί που έχουν σταματήσει από το 2003.

6) Αξιοποίηση επιτέλους της ακίνητης περιουσίας ώστε να αποδίδει στο Ν.Α.Τ. οικονομικά αποτελέσματα ανάλογα του ύψους της. Ποια είναι η προοπτική αξιοποίησης των μη μισθωμένων ακινήτων.    ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ   ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ.

7) Εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Ν.Α.Τ. με πληρότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξοικονόμηση πόρων…

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος Captain Γεώργιος Δεωνάς

Ο γεν. γραμματέας Captain Δημήτρης Μηνδρινός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.