Φωτογραφίες που μοιάζουν πίνακες. Ελλειμματικές εικόνες, συναισθηματισμό, μεταφυσική αναζήτηση, σημασία στην λεπτομέρεια, λεπτότητα και προβληματισμό με αναφορές στο υγρό στοιχείο, εικόνες από την θάλασσα και την καθημερινότητα εν κινήσει μιας ζωής εν δράσει, δοκιμάζει κανείς βλέποντας την έκθεση του Νίκου Βαδώρου που εγκαινιάστηκε στις 5 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 18.5.2013 στον «Αστρολάβο» «Το όλο πρότζεκτ ξεκίνησε το 2012 σαν παιχνίδι, με την εργονομία της κάμερας του κινητού τηλεφώνου και με την εκκωφαντική απουσία της (παρωχημένης πλέον;) φωτογραφικής μηχανικής. Κατέληξε μια ολοκληρωμένη δουλειά με κύρια χαρακτηριστικά την αρχιτεκτονική του φωτός, τη συμμετρία και το τετράγωνο καρέ, που παραπέμπει στην εποχή των αναλογικών.»

«Ο Νίκος Βανδώρος αρχίζει την καλλιτεχνική του πορεία φωτογραφίζοντας γυμνά, αποκωδικοποιώντας τον κρυμμένο αισθησιασμό της καθημερινής γυναίκας. Η δουλειά του στην αρχή στοχεύει στη δημιουργία ενός «ερωτικού διαβατηρίου» για το καθένα από τα μοντέλα του. Καθώς εξελίσσεται, ο περιβάλλον χώρος, που πάντοτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στα κάδρα του, άρχισε να αυτονομείται και οι φωτογραφίες του να αποτυπώνουν την ψυχολογική αντίληψη του χώρου δημιουργώντας μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε 1986 – 1990 φωτογραφία και ηχοληψία. Εργάστηκε επαγγελματικά σαν φωτογράφος 1988 – 1993 για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μόδα και πορτραίτα για το Βήμα, Ταχυδρόμο, Marie Claire. Από το 1993 – μέχρι σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας συνεργάζεται με πολλά από τα κορυφαία έντυπα στην Ελλάδα κυρίως ως φωτογράφος πορτραίτων. Συνεργασίες: Elle, Max, Harpers Bazaar, Playboy, Madame Figaro, Vogue, Nitro, Down Town, Έψιλον, Athens Voice.

Εκθέσεις: 1995. Ομαδική έκθεση προβολής της Diesel στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. 2000. Συνεργασία με τον Δήμο Σκουλάκη που ζωγραφίζει μια σειρά από πίνακες βασισμένους σε φωτογραφίες του ΝΒ. 2003. Ατομική έκθεση στο Mommy’s, Αθήνα. 2004. Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα. 2007. Ομαδική έκθεση (για τα παιδιά με καρκίνο) ΧΑΝ, Θεσσαλονίκη. 2007. Ομαδική έκθεση στο Κυκλαδικό Μουσείο, Αθήνα. 2008. Ατομική έκθεση Art Gallery, Αθήνα. 2009. Ατομική έκθεση Art Gallery, Αθήνα. 2011.  Ατομική έκθεση Astrolavos Gallery – Land Escape’s 2013  .Ατομική́ έέκθεση Astrolavos Gallery – Eye Phone 2001. Girl Next Door. Εκδόσεις Avesta. 2010. Femme de cine .Eκδόσεις Athens Voice»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.