Αρκετοί περιμένουν την ανάπτυξη αδρανοποιημένοι, ως “Μάνα εξ’ουρανού”, άλλοι πάλι τη θεοποιούν ως ένα ουτοπικό ή άπιαστο “όνειρο καλοκαιρινής νυκτός” και κάποιο άλλοι την παρομοιάζουν με χαμαιλέοντα σε μακροσκελείς συζητήσεις και της δίνουν διαφορετικές ερμηνείες αναλόγως των συνθηκών. Το αποτέλεσμα όμως σε κάθε περίπτωση είναι το ίδιο, θεωρητικό.

Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό ανθρώπων με αξιοσημείωτη και θαυμαστή δράση, ειδικότερα κατά την περίοδο κρίσης οικονομικής και κοινωνικής που διανύουμε, το οποίο στηρίζει έμπρακτα, είτε σε οργανωτικό επίπεδο είτε με τη συμμετοχή του σε δρώμενα και εκθέσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι στις 12,13 και 13 Απριλίου, υπό την οργανωτική αιγίδα του περιοδικού “Αθηνοραμα”, την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Σ’ ένα χώρο, σημείο αναφοράς των εικαστικών και αναπτυξιακών δρώμενων της εποχής μας, 100 Έλληνες παραγωγοί, ελληνικών προϊόντων, άριστων προδιαγραφών, συγκεντρώθηκαν με σκοπό την προβολή της ελληνικής γης, των αποτελεσμάτων της γεωργίας αυτής και της μετέπειτα σωστής και δημιουργικής χρήσης των προϊόντων της και απέδειξαν το μεράκι τους για δουλεία και την αγάπη τους για την πατρίδα μας.

Την προσπάθεια τους αυτή  στήριξαν γνωστοί στο ευρύ κοινό σεφ, οι οποίοι πέρα από επιδείξεις μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και τη δυνατότητα που έδωσαν στους επισκέπτες της έκθεσης να γευτούν τις δημιουργίες τους, προσέφεραν σε ενδεικτικές τιμές και σεμινάρια γεύσης και όχι μόνο, σε όσους θα ήθελαν να απορροφήσουν ένα κομμάτι από τις γνώσεις τους.

Με μία συμβολική τιμή εισόδου, κάθε επισκέπτης μπορούσε να γνωρίσει, να γευτεί και να μυρίσει γεύσεις και προϊόντα από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Με μεγάλη δυσκολία επιλογής, αναφέρω πολύ ενδεικτικά, τα τυροκομικά προϊόντα από την Ίο, το λικέρ και τη μαρμελάδα κράνου από τα Τζουμέρκα στα Γιάννενα, τον τόνο από την Αλόννησο και τη βιολογική ρετσίνα μαζί με το βιολογικό ούζο, τα οποία είναι μερικά παραδείγματα των προϊόντων που έκλεψαν κυριολεκτικά την καρδιά του κοινού.

Η “Πυλιακή Γη”, δημιούργημα της Ιωάννας Μπαλαφούτη και του Δημήτριου Φραγκούλη, κάνουν περήφανο και το νησί μας αφού η καταγωγή της Ιωάννας από τη μητέρα της, Μαρία Φιλιππίδου – Μπαλαφούτη, από τον Πιτροφό και η προκύπτουσα κοινή αγάπη του ζευγαριού για τον τόπο μας και την Ελλάδα γενικότερα, καθιστούν εμμέσως πλην σαφώς το νησί μας στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής της οποιασδήποτε αναπτυξιακής πολιτικής με στόχο το όφελος της Ελλάδας και την προβολή της. Κύριο και δικό τους κατοχυρωμένο προϊόν είναι το γλυκό κουταλιού, “Ελιά Καλαμών”, μία γεύση τόσο οικεία αλλά ταυτόχρονα διαχειρισμένη καινοτόμα και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο αφήνω να ανακαλύψετε εσείς.

Συγχαρητήρια σε όσους προσπαθούν για το καλύτερο της Ελλάδας μας!

Τίνα Χριστάκη – Φιλιππίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.