Αποκαλυπτικό είναι το έγγραφο του Δήμου Άνδρου για το παράλογο των αντικειμενικών αξιών που ισχύει για το νησί. Εύγλωττο όσο ποτέ, ακόμη και για τον πιο καλόπιστο πολίτη το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου κ. Γλυνού, όπου παραδέχεται την εγκατάλειψη, την παντελή έλλειψη υποδομών, την αποτυχία στην διαχείριση των απορριμμάτων, την αποτυχία στην διαχείριση των υδάτινων πόρων, δικτύων αποχέτευσης και λυμάτων, την αδυναμία των υπηρεσιών υγείας, την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου…

Στον αντίποδα των παραπάνω οι αντικειμενικές τιμές βρίσκονται στα ύψη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντικειμενική τιμή στη ζώνη Α’ για την Χώρα της Άνδρου είναι 2.300,00 €, για το Μπατσί 2.100,00 €, για το Γαύριο 1.650,00 €, για το Κόρθι 1450.00 €, φέροντας την Άνδρο στο ίδιο επίπεδο με το Ναύπλιο, την Σύρο, την Ρόδο, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης κ.α. Το εν λόγω έγγραφο του Δήμου Άνδρου βρίσκεται με την φροντίδα του βουλευτή Κυκλάδων κ. Νίκου Συρμαλένιου στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών ζητώντας την μείωση των αντικειμενικών αξιών στο νησί.

Η Αναφορά του κ. Συρμαλένιου προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Δήμου Άνδρου της 11.06.13 με αριθμό πρωτ.6645 σχετικά με την μείωση των αντικειμενικών αξιών στην Άνδρο. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «Με το παρόν έγγραφό μας, θα θέλαμε να εισφέρουμε στις συζητήσεις και στις εργασίες, που πραγματοποιούνται για τις νέες αντικειμενικές αξίες, ορισμένα αδιάψευστα στοιχεία, τα οποία, εφόσον λάβετε σοβαρά υπόψη, θα καταλήξετε αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι υπάρχει ανάγκη μείωσης των αντικειμενικών αξιών στο σύνολο του Δήμου Άνδρου….. Οι αντικειμενικές αξίες, όπως ισχύουν σήμερα για τους οικισμούς της Άνδρου, είναι από τις υψηλότερες στην επικράτεια. Είναι τόσο υψηλές, ώστε η Χώρα της Άνδρου να συγκαταλέγεται στις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας, με τιμές που συγκρίνονται με τα πλέον τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, αν και υπολείπεται κατά πολύ σε υποδομές……»

Ακολουθεί σκαναρισμένο το έγγραφο του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.