Ένα βιβλίο είναι μια ιστορία για το μυαλό.

Ένα τραγούδι είναι μια ιστορία για την ψυχή.

Eric Pio

Οι «Δρόμοι Υπερέντασης» «Ο χρόνος αποτελεί μοχλό πίεσης, γιατί το σημείο μηδέν πλησιάζει. Το ίδιο και η επερχόμενη ανέχεια. Τα κουρασμένα βλέμματα βρίσκονται υπό την πίεση του δρόμου. Έχουν χάσει τη μεγάλη εικόνα και έχει μπει άλλη μπροστά…
Κανείς δεν είναι πια σίγουρος στην Ελλάδα της κρίσης. Μονάχα η Ιστορία μοιάζει να θέλει επίμονα να επικαιροποιηθεί, να ξαναγελάσει εις βάρος τους, πάνω σε σκυφτούς ανθρώπους που δεν ονειρεύονται φωναχτά όπως παλιά.
Και η περιπλάνηση πάνω στο τεντωμένο σχοινί, στο καινούριο μαρκάρισμα της Ιστορίας, τη στιγμή που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι στους κουρασμένους δρόμους, να διεκδικήσουν απ’ την αρχή ένα χαμόγελο, όπως το κέρμα, που παλεύει πάνω στο σπασμένο οδόστρωμα να κρατηθεί όρθιο και απ’ τις δυο του όψεις, έχει μόλις αρχίσει…

Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976 από ανθρώπους του μόχθου.
Σήμερα είναι 37 ετών. Σπούδασε δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με συνέπεια.
Το βιβλίο «Δρόμοι Υπερέντασης» αποτελεί το 6ο συνολικά έργο του. Στον Αντώνη Σαμαράκη, τον πολύτιμο φίλο του και δάσκαλο, οφείλει τη συγγραφική του γέννηση.
Ο Γιάννης Ζιώτης αντλεί την έμπνευση του απ’ την καθημερινότητα. Είναι και ο ίδιος άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου.
Όλα τα έργα του συγγραφέα έχουν διαβαστεί εκτενώς απ’ το ευρύ κοινό και έχουν συζητηθεί επίσης». Ο Γιάννης Ζιώτης ζει και δραστηριοποιείται στην Άνδρο. Από τους σπάνιους ανθρώπους που τα λόγια και τα έργα τους έχουν συνέπεια και συνέχεια.

«Μαντώ» της Φρατζέσκας Κεραμά και του Κωνσταντίνου Βαλασιάδη

«Στις 27 Φεβρουαρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο Περιστερίου, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Φρατζέσκας Κεραμά και του Κωνσταντίνου Βαλασιάδη, «ΜΑΝΤΩ, το πεπρωμένο της ζωής μου» σε μια αίθουσα  κατάμεστη από γνωστούς και φίλους των συγγραφέων.  Τους ομιλητές προσφώνησε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μαίρη Τσιώτα -Μάρκου και στη συνέχεια μίλησαν ο πρόεδρος του συλλόγου «Η γενιά της παράγκας» κ. Γ. Κοσμίδης, ο φιλόλογος καθηγητής κ. Κ. Κιουπκιολής και ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μ. Ρούσσος.
Κείμενα από το βιβλίο διάβασαν και σχολίασαν η συγγραφέας κ. Κων/να Μόσχου και η λογοπεδικός -ψυχολόγος  κ. Ιωάννα Βαρβιτσιώτη -Τσαμούλου. Την παρουσίαση ακολούθησε η ομιλία των συγγραφέων και συζήτηση με το κοινό σχετικά με το βιβλίο. Η βραδιά έκλεισε με τη χορωδία των εκπαιδευτικών Β. Προαστίων «Οι ρίζες», που τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και το «Ξύλινο Γυμνάσιο» της Γενιάς της Παράγκας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κακλαμάνος. Το βιβλίο τυπώθηκε για λογαριασμό των εκδόσεων Σιδέρη.

Ανθολόγιο Ποιημάτων

Το βιβλίο του Δημήτρη Ασλάνογλου κυκλοφορεί στις 28 Ιουνίου 2013. Πρόκειται για μια ποιητική ανθολογία εμπνευσμένη από την Άνδρο. Καλοτάξιδο! Διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Τηνιακού στην Χώρα και στο F/B SUPERFERRY II.

Ειρήνη Μανάλη στην galleria Vittorio Emannuele Μιλάνο.

Ο Καπετάνιος του Κάβο Ντόρο

Ευμενείς κριτικές και θετικά σχόλια για τον καπετάνιο του Κάβο Ντόρο της Χριστίνας Ραίση Μανάλη (διηγήματα). Το βιβλίο θα μεταφραστεί στην ιταλική γλώσσα και θα εμπλουτίσει τις βιβλιοθήκες Mondadori, Mursia, Feltvinelli στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στο μεταξύ η Τήνος τίμησε τις λογοτέχνιδες Αγγελική Μωραϊτου – Γυφτογιάννη και Χριστίνα Ραίση – Μανάλη. Στις 2 Οκτωβρίου στα Κιόνια της Τήνου, στο Ξενοδοχείο Tinos Beach πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, πλαισιωμένη από φιλότεχνο μουσικοποιητικό κοινό. Τίτλος της «Με την Τέχνη του λόγου, αφουγκραζόμαστε τους ήχους του χειμώνα». Η Μαέστρος και Διευθύντρια   της Μουσικής Σχολής Τήνου, κ. Γιάννα Ακριβοπούλου, συντόνισε μοναδικά την βραδιά, και μελοποίησε στίχους από τους δημιουργούς. Ανάγνωση κειμένων από την ζωγράφο Γ. Πλυτά. Την εκδήλωση πλαισίωσε, η Χορωδιακή ομάδα Τήνου. Ο Δήμος Εξωμβούργου φρόντισε για την προβολή της εκδήλωσης, στο κανάλι TV ΤΗΝΟΥ. Οι δημοσιογράφοι κ. κ. Φραγκούλης Κων/νος και Κων/νος Κυδώνης κάλυψαν το ρεπορτάζ, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Χίου, με ευμενή σχόλια.

Πηγές και Βρύσες στο Κόρθι Το βιβλίο του Παναγιώτη Αναστασόπουλου παρουσιάστηκε στις 30 Ιουνίου στο Κόρθι είναι ένα βιβλίο αγάπης… Ο ίδιος ο εμπνευστής του αναφέρει χαρακτηριστικά: «δεν είμαι ούτε διεκδικώ δάφνες συγγραφέα, δεν είμαι φωτογράφος ούτε φιλόλογος, δεν είμαι ιστορικός ούτε λαογράφος, δεν είμαι ούτε αρχαιολόγος· ένας ερασιτέχνης είμαι που αγάπησε πολύ το Κόρθι και τους ανθρώπους του».

«Σαν Κρασί» Το 2ο μυθιστόρημα της Χημικού Οινολόγου Μαρίας Τζίτζη κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Anubis.

«Άγιος Νικόλαος Πειραιά, η εκκλησία της ναυτιλίας και των ναυτικών» Το βιβλίο τουΓιώργου Ανωμερίτη κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση με πλήρες αγγλικό κείμενο και αγγλόφωνο εξώφυλλο.

Το βιβλίο, το οποίο παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2012, περιγράφει τον μοναδικό αρχιτεκτονικά και αισθητικά ναό της πόλης του Πειραιά, που έχτισαν οι πρώτοι Υδραίοι κάτοικοι της πόλης. Η αγγλική έκδοση απαιτήθηκε, επειδή λόγω της γειτνίασης του ναού με τις αποβάθρες κρουαζιέρας αποτελεί χώρο μεγάλης επισκεψιμότητας από τους τουρίστες – επιβάτες κρουαζιέρας. Το αίτημα της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου ζήτησαν επίσης και οι ναυτιλιακές εταιρίες για τους ξένους επισκέπτες και χρήστες του λιμανιού.

Το νέο βιβλίο με 186 σελίδες, πωλείται και στο ναό έναντι ειδικού τιμήματος, μέρος δε των εσόδων, όπως και τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα διατίθενται υπέρ του ναού, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί Μνημείο της Πόλης του Πειραιά.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίλητος» με φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννέλου, είναι αφιερωμένο από το συγγραφέα «στους έλληνες ναυτικούς»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.