«Ο μαθητής Σταμάτης Κοράκης της Β’ λυκείου του Λυκείου Άνδρου είναι ο ένας από τους τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τις Κυκλάδες στη Βουλή των Εφήβων. Το θέμα που πραγματεύθηκε ήταν η «Βία στα σχολεία». Το περιεχόμενο της εργασίας του τον ανέδειξε σε έφηβο-βουλευτή και παράλληλα μέλος της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Εφήβων. Ο Σταμάτης ακολουθεί την τεχνολογική κατεύθυνση στο λύκειο και θέλει να σπουδάσει οικονομικά. Ασχολείται με τον αθλητισμό, ως ποδοσφαιριστής της ομάδας των νέων του Ολυμπιακού στο νησί.

Η μαθήτρια Δέσποινα Γάβρα της Β΄ λυκείου των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Κορθίου επελέγη ως αναπληρώτρια βουλευτής Κυκλάδων στη Βουλή των Εφήβων. Το θέμα που πραγματεύθηκε ήταν ο «Σχολικός εκφοβισμός». Το θέμα αυτό την κάνει και μέλος στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Εφήβων. Η Δέσποινα ακολουθεί την Θεωρητική κατεύθυνση στο λύκειο.

Το δοκίμιο τα παιδιά,  το έγραψαν  στο σχολείο, άμεσα στον υπολογιστή με προσωπικό κωδικό. Το παράλαβε η Επιτροπή Αξιολόγησης της Βουλής χωρίς τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών. Τα επιλεγμένα θέματα αξιολογούνται ως προς την επικαιρότητά τους στην κοινωνία και τον πρωτότυπο τρόπο που πραγματεύονται το θέμα με κυρίαρχο δεδομένο την κριτική σκέψη. Πρόκειται για εξαιρετικά κείμενα!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.