Αν και αποφεύγω να λαμβάνω μέρος σε συζητήσεις και να εκθέτω προβλήματα πάσης φύσεως στα social media, πλέον δε μου μένει άλλη επιλογή καθώς η κατάσταση του μπαζω­μένου ποταμού στο χωριό μου, το Ατένι, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Από τις 31/12/2012 όπου έβρεχε καταρρακτωδώς και υπερχείλισε το ποτάμι, με αποτέ­λεσμα να καταστραφούν οι περιουσίες μας και να πνιγούν τα ζώα μας, οι κάτοικοι του χωριού σε καθημερινή βάση ζητάμε να δοθεί μια λύση και να καθαριστεί η κοίτη του ποτα­μού προς αποφυγή μεγαλύτερων καταστρο­φών. Κανένας από τους ιθύνοντες δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά επί του θέματος και ο ποταμός ένα χρόνο μετά παραμένει στην ίδια και πλέον χειρότερη κατάσταση.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους 1 χιλιόμετρο μακριά από τα σπίτια τους (καθώς δεν διασχί­ζεται η “ιρλανδική λεκάνη”, η οποία συνδέει τις δύο πλευρές του χωριού, λόγω της υψη­λής στάθμης του νερού), και διασχίζουν το ποταμό ΜΕ ΤΑ ΠΌΔΙΑ με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Ο κος Γλυνός, ο οποίος είναι εξ’ αρχής ενημερωμένος για την σοβαρότητα της κατά­στασης όπως και οι λοιποί του δημοτικού συμ­βουλίου, όχι μόνο δεν έχει κάνει κάποια μελέ­τη επί του θέματος αλλά ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ασύ­στολα όσους τον ρωτούν τι θα γίνει σε περί­πτωση επόμενης βροχόπτωσης, στηριζόμε­νος στο επιχείρημα πως απαγορεύεται να καθαριστεί ο ποταμός με μηχάνημα επειδή το χωριό βρίσκεται στο πρόγραμμα NATURA. Βέβαια, απορώ πως όλοι αυτοί που έσπευσαν στις προηγούμενες εκλογές να καπαρώσουν τις θέσεις στο Δήμο Άνδρου και θέλουν να λέγονται “δημοτικοί άρχοντες” του τόπου δεν έχουν σκεφτεί πως κανείς δεν τους απαγο­ρεύει να καθαριστεί ο ποταμός με χειρωνα­κτική εργασία. Μπορούν κάλλιστα να βάλουν εργάτες να καθαρίσουν τα μπάζα και τα ξερά δέντρα από την κοίτη αλλά φαίνεται πως δεν τους περισσεύουν χρήματα για μεροκάματα και προτιμούν να παίζουν με ανθρώπινες ζωές.

Και κε Γλυνέ… για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας… δεν σας ζητάμε κάτι πρωτά­κουστο. Γιατί όταν βρισκόταν στην θέση σας ο κος Θωμάς και στη θέση του έπαρχου ο κος Μαλταμπές, ΠΟΤΕ το χωριό μας δεν αφέθηκε στο έλεος του θεού και πάντα βρισκόταν έστω και μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Αν, λοιπόν, δεν είστε ικανός να διευθετήσετε τα προβλήματα του τόπου μας, καλύτερα να παραιτηθείτε μόνος σας πριν σας καθαιρέ­σουν πανηγυρικά οι Ανδριώτες.

Και κάτι τελευταίο, επειδή η μητέρα μου διασχίζει το ποταμό με βακτηρίες, (λόγω ατυ­χήματος που είχε στο χώρο του ποταμού) για να πάει έστω μέχρι το σούπερ μάρκετ ή στο χωράφι για τα ζώα, και επειδή τυγχάνει στην οικογένεια μου να υπάρχει άτομο που χρήζει τακτικής και άμεσης ιατρικής παρακολούθησης, ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟ για ο,τιδήποτε τους συμβεί και εσάς και όσους ανίδεους εκλέχτηκαν μαζί σας.!

Εμη Μαλταμπέ «Πολίτες Άνδρου» FB

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.