ΔΑΦΝΗ

«Εκδήλωση ενημέρωσης και ενεργοποίησης φορέων και πολιτών της Άνδρου για την βιώσιμη ανάπτυξη πραγματοποίησε στις 22.11. 2013 ο δήμος Άνδρου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Με βάση και τα όσα αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση, στο δήμο Άνδρου προωθούνται μεταξύ άλλων τα έργα:

Μελέτη και πρόταση στο ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου στην Άνδρο. Το Π.Π είναι ένα σχήμα χωρικής οργάνωσης που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας κατ εφαρμογήν του Ν. 3937. Το Π.Π φιλοδοξεί να είναι το συνολικό σχέδιο για τη φύση, το τοπίο, τη γεωργική γη, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους και την αειφορική οικονομία στο πλαίσιο μιας ενιαίας διαχείρισης.

Αναγνώριση και ανάδειξη των τοπίων της Άνδρου. Στόχος του έργου είναι η κωδικοποιημένη ψηφιακή αποτύπωση των τοπίων της Άνδρου σε χαρτογραφική απεικόνιση  συνοδευόμενη  από  φωτογραφικό  υλικό  και  κείμενα.  Το προϊόν θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία και ανάδειξη των τοπίων της Άνδρου και τη ανάπτυξη πρότυπης μεθοδολογίας. Το έργο βρίσκεται προς το παρόν στη φάση αναζήτησης χρηματοδότησης (κόστους € 70.000)

Προώθηση δημιουργίας Ομάδων Παραγωγών (γεωργών- κτηνοτρόφων) στα νησιά του Αιγαίου μεταξύ αυτών και η Άνδρος). Έχει κατατεθεί σχετική πρόταση στο Υπ. Γεωργίας ενώ πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, στις 16 Δεκ. 2013.

Συμμετοχή του δήμου και πολιτών σε σχήματα εκμετάλλευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το δίκτυο ΔΑΦΝΗ με την υποστήριξη του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου επεξεργάζεται σχέδια για συμμετοχικά σχήματα στο δήμο Άνδρου και αλλού, σε ενεργειακά έργα με συμμετοχή των ΟΤΑ και συνεταιρισμών».

«δελ. τ. Δάφνη»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.