Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 12 έτη από την εκλογή και τη χειροτονία του κ. Δωροθέου Β΄, ως Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, κ.λπ Νήσων. Ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός για τα Νησιά μας και  την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Το αίτημα για να εκλεγεί Ποιμενάρχης της Ιεράς μας Μητροπόλεως ήταν παλλαικό και στα 12  Νησιά που ανήκουν στη συγκεκριμένη Μητρόπολη, όλοι οι Χριστιανοί Νησιώτες στηρίζαμε την υποψηφιότητά του.

Δώδεκα χρόνια μετά όλος ο  Λαός , όλοι εμείς που προσευχηθήκαμε  και στηρίξαμε αυτό το αίτημα – υποψηφιότητα  αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι , αφού ο κ. Δωρόθεος Β’ απεδείχθη όχι μόνο ένας ικανός και τίμιος Επίσκοπος αλλά ο Ποιμενάρχης  που ακουμπάει επάνω του όλος ο Λαός των 12 Νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ εκτός από άριστος γνώστης της Θεολογίας και άριστος Λειτουργός, είναι ο Δεσπότης των πτωχών, αφού το έργο του στον τομέα της φιλανθρωπίας είναι πολύ μεγάλο.  Αλλά και στον ποιμαντικό τομέα το έργο του Ποιμενάρχη μας είναι μοναδικό και εξαίσιο. Τα τελευταία 12 έτη  αναγεννάται εκ βάθρων η Ιερά μας Μητρόπολη και γίνονται σημαντικα γεγονότα όπως π.χ. επισκευές Ιερών Ναών και Μοναστηριών και χειροτονίες  νέων κληρικών που ανανεώνουν το υπάρχον υλικό του Ιερού Κλήρου. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε τη χειροτονία ενός νέου Συριανού δια των Τιμίων Χειρών του κ. Δωροθέου εις τον πρώτον βαθμό της Ιερωσύνης,  χειροτονία που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που έγιναν τα τελευταία χρόνια και ανανεώνουν την τάξη του Ιερού Κλήρου.

Η Φοιτητική Εστία, ο Παιδικός Σταθμός “Στην παλάμη του Θεού”, ο Οίκος Ευγηρίας Ταλάντων, τα Κατηχητικά, το Εργαστήριο Αγιογραφίας, οι Κατασκηνώσεις, ο Ξενώνας Φιλοξενίας, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Θερινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού Εργαζομένων Οικογενειών, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας , το βιβλιοπωλείο “Θεογνωσία”, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, στηρίζονται και κατευθύνονται  από τον Ποιμενάρχη μας.

Αλλά και τα κηρύγματα και οι ομιλίες  του Μητροπολίτη μας, ομιλούν στις καρδιές όλων μας. Αλλά το κυριότερο είναι ότι ο κάθε άνθρωπος των Νησιών μας για κάθε του πρόβλημα βρίσκει  παρηγοριά και βοήθεια  στον Επίσκοπό μας.  Ο κ. Δωρόθεος Β’ είναι Ανθρωπος , Ηγέτης, πραγματικός Ποιμενάρχης της Τοπικής μας Ορθόδοξης Εκκλησίας και είμαστε όλοι οι Χριστιανοί υπερήφανοι  για αυτό το γεγονός. Ολοι εμείς οι απλοί άνθρωποι, οι απλοί Χριστιανοί προσευχόμαστε  να έχει ο Θεός καλά το Σεπτό Ποιμενάρχη μας , να του δίδει πολλά  και υγιεινά έτη  και να συνεχίσει το Θεάρεστο έργο του.

Βέβαια ελπίδα και ευχή όλων μας είναι να καμαρώσουμε σύντομα τον Σεσβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δωρόθεο και στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών διότι είναι η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα  μας και την Ορθοδοξία μας. Ζούμε και αναπνέουμε να δουμε σύντομα τον κ. Δωρόθεο Β’ Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος για το καλό του Χριστιανισμού μας και της Πατρίας μας.

Της Αρχιερωσύνης Σου Πολλά τα Έτη Δέσποτα!!

Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.